Wat zijn overeenkomsten tussen vaginistisch reagerende vrouwen en verkrachters?

Ik heb het over vrouwen die geen geslachtsgemeenschap kunnen hebben terwijl zij denken dat zij het wel degelijk willen. Ik heb het over vrouwen die denken dat ze het willen in situaties waarin voor haar de voorwaarden niet geschapen zijn om het te kunnen. Vrouwen die vinden dat ze seks moeten kunnen hebben terwijl ze niet luisteren naar hun diepste innerlijke stem. Die diepste innerlijke stem die zegt: “Niet zo”, “niet nu”, “niet op deze manier”. Vaak is die diepste innerlijke stem een woordeloos “nee”!” Maar die diepste innerlijke stem, daar kan ze niet naar luisteren. Want: er is een andere innerlijke stem. Een stem die zegt: je moet normaal zijn. Je moet het kunnen. Je moet pijnloze plezierige geslachtsgemeenschap hebben, want anders ben je geen goede vriendin. Je hebt een relatie of je hebt geen relatie, en als je een relatie hebt, dan moet je ook seks hebben, en je moet het willen hebben en het mag niet gebeuren dat je het niet kan of dat het pijn doet.

Die andere innerlijke stem overschreeuwt de belangrijkste en meest diepe stem. De meest diepe stem wordt gesmoord. En zo wordt een innerlijk conflict tussen “Ja” en “Nee” onhoorbaar gemaakt. Een vaginistische verkramping is het gevolg.

Slachtoffers van vaginisme en pijn bij seks hebben vaak dezelfde overtuigingen als daders van seksueel misbruik? Die dader vindt ook dat ze seks moet hebben ...... op zijn voorwaarden. Vrouwen met vaginisme denken vaak precies hetzelfde. En daardoor reageren ze met vaginisme, of met pijn bij seks. En er is geen medische oorzaak.

Zo lang het innerlijke conflict in de vrouw niet opgelost wordt, zal het vaginisme blijven, en pogingen tot geslachtsgemeenschap zullen pijn blijven doen.

Herken jij je in dit verhaal? Ben je dit zat, en wil jij ook eindelijk jouw pad vinden naar plezierige pijnloze geslachtsgemeenschap vinden, op een goede manier?

Daar heb ik een speciaal consult voor.

Klik hier voor meer informatie:

Aanvraagformulier