9 Hoe breng ik mijn vriendin tot succesvolle geslachtsgemeenschap?

Hoe breng ik mijn vriendin tot succesvolle geslachtsgemeenschap (en hoe voorkom ik dat zij vaginisme ontwikkelt)? Vandaag kreeg ik een email van Tim met een vraag hoe hij de geslachtsgemeenschap met zijn vriendin beter kan laten lukken. Hij vroeg me: "Ik en mijn vriendin hebben al lang een verkering. We hebben sinds enkele maanden geprobeerd om geslachtsgemeenschap te hebben maar telkens loopt het mis. We geraken heel op gewonden maar penetratie lukt niet (een maal is het gelukt in bad). Het is voor beide onze eerste keer in elk opzicht. Dus we zijn onervaren. Mijn vriendin denkt natuurlijk dat er iets mis is bij haar.. Graag had ik wat tips hoe ik samen met mijn vriendin dingen kan doen om het te laten lukken. Alvast erg bedankt. Tim"

Hieronder volgt mijn antwoord aan Tim. Ondertussen heb ik nog enkele dingen erbij bedacht en die vind je ook hieronder.

Beste Tim,

Goed dat je zo'n vraag stelt. Het is helemaal niet zeker dat er wat met haar is. Zeker als de ontmaagding gelukt is, dan weet je dat ze lichamelijk het vermogen heeft om jouw penis in zich op te nemen. Mijn belangrijkste tip is dat je haar geruststelt en dat ze zich bij jou op haar gemak blijft voelen. Dus voer in ieder geval geen enkele druk uit tot penetratie met je penis. Voor jullie is het van het grootste belang dat zij leert hoe zij zich meer en meer kan ontspannen bij al die erotische opwinding. Zorg ervoor dat je voor haar een veilige opwindende partner bent en blijft.

Ondertussen zou je haar wel erotische massages kunnen geven. Die kunnen haar helpen om meer en meer te ontspannen bij jou in een voor haar opwindende situatie. Een goed boek over erotische massage is geschreven door Ray Stubbs en is in de betere goede boekhandels zeker te krijgen. Je zou tijdens de erotische massage geleidelijk met een vinger bij haar naar binnen kunnen gaan en haar ook van binnen kunnen masseren. Voorwaarden zijn dat ze goed nat is, en dat het volstrekt pijnloos gebeurt. Ook een beetje pijn leidt tot angst voor meer pijn namelijk. En elke angst leidt tot kramp en dat wil jij juist voorkomen. Bij zulke massage kan je haar helpen om haar bekkenbodemspieren meer en meer te ontspannen.

Het is goed mogelijk dat jij eerder door hebt dan zij dat ze inmiddels open is gegaan. Wellicht kan je haar helpen om zich meer en meer bewust te worden van het spannen en ontpannen van haar bekkenbodemspieren. Dat kost soms best wel even tijd voor een vrouw dat zelf kan voelen. Maar als dat lukt, dan zal ze zelf vertrouwen gaan krijgen dat zij open kan zijn bij jou op het goede moment, elke keer weer.

Als je die interne massages combineert met clitorale massages is de kans groot dat ze meer en meer gaat verlangen naar jouw penis en dat ze je er zelfs om gaat smeken - terwijl je inmiddels weet dat ze open gaat, elke keer weer. Dan wordt de geslachtsgemeenschap mogelijk zonder pijn of angst en dan kunnen jullie er van gaan genieten.

Spreek met haar af, laat haar beloven dat ze het direct zegt als er ook maar een beetje pijn is (want anders durft ze dat misschien niet te zeggen) en spreek met haar af dat je pas weer met je penis naar binnen zult gaan bij haar als zij je daarom smeekt (en hou je daar aan). Spreek ook met haar af -en laat haar dat uitdrukkelijk aan jou beloven- dat ze het niet aan je vraagt voordat zij het echt met heel haar wezen wil (en kan), want anders gaat ze het misschien vragen omdat ze zich verplicht voelt, omdat ze normaal wil zijn of zo iets, en dat zijn de verkeerde redenen. Als vrouwen om de verkeerde redenen toch penetratie willen en vragen, dan gaat het vaak verkeerd. Dan ontstaat pijn bij de geslachtsgemeenschap die later kan uitmonden in vaginisme. Dit is het moment om dat te voorkomen.

Ik wens je heel veel succes met je vriendin. Laat je het me weten of het naderhand lukt? Ik ben heel benieuwd.

Hartelijke groet,
Drs FreyaJoy Annemarie Tinbergen
Holistisch werkend Psycholoog NIP-Seksuoloog Amsterdam

Heeft je vriendin last van vaginisme of pijn bij seks en denk je dat er meer aan de hand is? Wil je er achter komen wat je daar aan kunt doen?

Zij kan/jullie kunnen in aanmerking te komen voor een "Vind-je pad-naar-plezierige-pijnloze-geslachtsgemeenschap-consult".

Voor meer informatie en om het aanvraagformulier in te vullen klik hier:

Aanvraagformulier.

 
Verder lezen:
Meer tips voor partners van vrouwen met vaginisme:
10 tips voor partners van vrouwen met vaginisme of dyspareunie

Alle artikelen uit deze reeks:

Vaginisme en dating 1

Vaginisme en dating 2: Over de seksuele blauwdruk van vrouwen en over baltshoudingen

Vaginisme en dating 3: Hoe word jij een dating en verleidingsexpert?

Vaginisme en dating 4: Wat is nu de mogelijke relatie tussen vaginisme en dating?

Vaginisme en dating 5: Hoe gaat het daten bij niet vaginistisch reagerende vrouwen?

Vaginisme en dating 6: Wat zeggen seksuologen tegen vrouwen met vaginisme?

Vaginisme en dating 7: Welk proces helpt vaginistisch reagerende vrouwen nu wel uit een te ondergeschikte houding?

Vaginisme en dating 8: Dwang versus verleiding

Vaginisme en dating 9: Hoe breng ik mijn vriendin tot succesvolle geslachtsgemeenschap?

Meer tips voor partners van vrouwen met vaginisme:
10 tips voor partners van vrouwen met vaginisme of dyspareunie

10 zoentips om je vriendin weg te jagen

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"