Vaginisme en dating-3: Hoe word jij een dating en verleidingsexpert?

Wat moet een man nu doen? Moet hij in bed nu leiden of volgen? Wie verleidt wie nu eigenlijk?

In het dagelijkse leven heeft een vrouw haar eigen zaken, haar eigen werk, haar eigen vriendinnen haar eigen hobbies. De meeste vrouwen tegenwoordig leiden hun eigen leven. Gelukkig wel. Maar in bed is het toch iets anders. De natuur neemt zijn loop. Ik denk eerder dat er sprake is van interactie. Als man moet je een vrouw –zeker seksueel- nooit pushen, want dat werkt averechts en dan krijg je zeker klachten zoals vaginisme. Als je het forceert dan gaat het nooit werken. Maar als je er in slaagt om een veilige en opwindende man tegelijk te zijn voor haar, dan gaat er iets anders gebeuren. Sommige mannen doen teveel en anderen te weinig. Als man is het denk ik van belang om te zien waar zij is in haar proces om haar te kunnen brengen waar jij haar wilt hebben, en waar zij ook met jou naartoe wil.

Op welke wijze je ook vrijt, er zijn altijd bepaalde stappen die je niet kunt overslaan. Soms is het van belang om meer seksuele technieken te verwerven. Maar soms gaat het daar niet om.

In onze cultuur –zeker in het calvinisme- (maar niet alleen daar), is onze natuurlijke intuïtie zo sterk onderdrukt dat velen hier niet meer naar durven luisteren. En dan kan het alleen nog maar misgaan – zelfs als je zielsveel van elkaar houdt. Mensen uit andere culturen zeggen vaak dat Nederlanders niet kunnen flirten, en dat is vaak waar. Echter: volgens mij zijn wij nog altijd biologisch geprogrammeerd. We zijn geprogrammeerd om seksueel te reageren als in het baltsritueel het juiste gebeurt. Dat is niet alleen zo voor mannen, maar dat geldt ook voor vrouwen.

Ik geloof dat we zo geprogrammeerd zijn, om op bepaalde gebaren, houdingen, bewegingen en dergelijke te reageren. Het zijn als het ware de knoppen die dan ingedrukt worden. Als een man op een bepaalde manier contact maakt met een vrouw, dan moet zij wel seksueel reageren. Dan heeft zij geen controle over die gevoelens. Want zij is zo geprogrammeerd. Omgekeerd geldt voor mannen precies hetzelfde.

Ik denk namelijk dat het niet zoveel zin heeft om te pogen een vrouw te verleiden voordat zij al opgewonden is. Huh? Ja, dat is precies wat ik bedoel. En door adequaat te daten kan je haar opwinden vanaf een kilometer afstand. Pas als je dat lukt heeft het zin om haar te gaan verleiden. Lees “Vaginisme en dating 8” om uit te zoeken hoe je jullie seksuele programmering in jullie relatie effectiever kunt aanwenden.

En hoe wordt je dan die opwindende en veilige man?

Ten eerste: respecteer haar grenzen
Ga nooit pushen, maar nodig uit tot meer intimiteit. Kijk goed waar zij is in het verleidingsproces en sluit daar op aan. Ga niet over haar grenzen heen, maar respecteer ze door haar iets meer ruimte te geven. Zij gaat zich dan veilig voelen. Het gevolg daarvan kan zijn dat haar grenzen opschuiven en dat je dichterbij mag komen en/of een stapje verder mag gaan terwijl dat voor haar nog steeds goed voelt. Natuurlijk is het heel frustrerend als je al zo lang hebt moeten wachten. En zo iets kan natuurlijk ook een neiging tot dwingen bij jou triggeren. Echter: daar los je dus echt helemaal NIETS mee op. Maar de frustratie kan ik goed invoelen. Ook jij wil weleens echt helemaal kunnen gaan. Dat begrijp ik echt wel. Maar: merk je dat je geneigd bent om te dwingen, om wat voor reden dan ook en merk je dat dat je patroon is, ga dan zelf in therapie om dat stuk te veranderen. Want het kan zijn dat je daarmee juist haar vaginisme triggert, keer op keer weer. En zo hou je het probleem alleen maar in stand.  Een dwingende stijl ontstaat meestal in de jeugd en kan op volwassen leeftijd tot allerlei relatieproblemen aanleiding geven. En als dwingen je enige optie is gevoelsmatig, dan ben je dus eigenlijk zelf heel erg beperkt in je mogelijkheden. Een dwingende relatiestijl heeft vaak te maken met allerlei ongeaccepteerde emoties zoals woede en angst. En daar kan je maar beter zelf wat aan doen om te voorkomen dat je nog meer problemen creëert voor jezelf en voor je partner.  Dus ga desnoods in therapie om een te pushende dwingende stijl te veranderen.

Weet je niet of je een dwingende stijl hebt? Lees dan eerst het artikel "10 zoentips om je vriendin weg te jagen"

Ten tweede :  communiceer met haar over haar angsten, grenzen en wensen
Zorg dat jullie daar meer inzicht in krijgen, en ook over jouw eigen angsten, grenzen en wensen.

Ten derde:  stel vragen aan je vriendin om haar seksuele blauwdruk helder te krijgen (zie ook "Vaginisme en dating 8" ), en die van jou. Hoe haken haar en jouw seksuele blauwdruk in elkaar en wat kan je daar van leren?

Ten vierde:  leer de lichaamstaal waarmee je een vrouw kunt aantrekken:  zie "Vaginisme en dating 8". En onderzoek eens of het programma van David De Angelo iets voor je is. David DeAngelo is een dating goeroe die zich bezig houdt met onder andere de lichaamstaal waarmee een man een vrouw kan aantrekken. Als hij die lichaamstaal spreekt, dan kàn zij alleen maar seksueel reageren. Het verlangen en de opwinding móet zich dan wel bij haar ontwikkelen - dat wil zeggen, als jullie bij elkaar passen. Zijn werk is wel in het Engels. Als jij dezelfde lichaamstaal leert spreken, dan heb jij hetzelfde effect op haar. Je hoeft namelijk niet knap te zijn. Knap zijn heeft er zelfs helemaal niets mee te maken. Door knap te zijn kan je wel snel aantrekkelijk gevonden worden, maar daarmee ben je nog geen veilige opwindende man.

David DeAngelo is zelf naar mijn idee ook niet moeders mooiste. Hij heeft naar mijn idee een middelmatig uiterlijk. Hij laat zien dat het je houding is, je lichaamstaal, die opwindend werkt voor een vrouw. Als je die taal spreekt, dan verliest een vrouw de controle over haar gevoelens. Dan moet ze wel reageren met seksuele opwinding. Dan gaat ze over je fantaseren en dan gaat ze naar je verlangen. In eerste instantie is daar helemaal geen aanraking voor nodig om bij haar het verlangen op te wekken. Ook vrouwen reageren op bepaalde visuele prikkels. Dat is net zo als bij mannen. Wil je meer weten over het werk van David deAngelo? Klik dan hier: http://www.doubleyourdating.com/

Ten vijfde:  onderzoek wat jullie kunnen met de methoden en technieken van meditatieve seks. Onderzoek hoe je daarmee je datingvaardigheden en jullie intimiteit verrijkt.

Er zijn allerlei oorzaken van vaginisme denkbaar. En meestal is het de vrouw zelf die dat op moet lossen. Maar als vaginisme gepaard gaat met een gebrek aan opwinding, denk dan eens aan het verbeteren van je dating en baltsvaardigheden.

Verder lezen:
Vaginisme en dating 4: Wat is nu de mogelijke relatie tussen vaginisme en dating?

Heb je seksuele problemen en wil je daar aan werken? Kom bij mij in therapie.

Klik op de link hieronder en vraag meer info en/of een afspraak: https://centrumvoorseksualiteit.nl/contact

Hartelijke groet,

Drs FreyaJoy Annemarie Tinbergen
Holistisch werkend Psycholoog NIP-seksuoloog Amsterdam

Alle artikelen uit deze reeks:

Vaginisme en dating 1

Vaginisme en dating 2: Over de seksuele blauwdruk van vrouwen en over baltshoudingen

Vaginisme en dating 3: Hoe word jij een dating en verleidingsexpert?

Vaginisme en dating 4: Wat is nu de mogelijke relatie tussen vaginisme en dating?

Vaginisme en dating 5: Hoe gaat het daten bij niet vaginistisch reagerende vrouwen?

Vaginisme en dating 6: Wat zeggen seksuologen tegen vrouwen met vaginisme?

Vaginisme en dating 7: Welk proces helpt vaginistisch reagerende vrouwen nu wel uit een te ondergeschikte houding?

Vaginisme en dating 8: Dwang versus verleiding

Vaginisme en dating 9: Hoe breng ik mijn vriendin tot succesvolle geslachtsgemeenschap?

Meer tips voor partners van vrouwen met vaginisme:
10 tips voor partners van vrouwen met vaginisme of dyspareunie

10 zoentips om je vriendin weg te jagen

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"