Therapie

bij psychosomatische seksuele klachten, en bij traumaverwerking

Seksuele klachten zijn vaak psychosomatisch. Daarmee bedoel ik dat je lichaam een signaal afgeeft omdat er iets niet goed gaat in een (seksuele) situatie, levensfase, of in je relatie.

De seksuele klacht is dan eigenlijk meer een symptoom. Anders gezegd: je seksuele klacht is niet het echte probleem. Het is een gevolg van een probleem.

Voor het geval dat je klacht toch een medische oorzaak mocht hebben, geef ik vaak het advies om eerst een arts te consulteren. Als medische oorzaken uitgesloten zijn weet je meteen dat je je oplossingen in een andere hoek moet zoeken. En dan kan je dus bij mij terecht.

Wie komen er bij mij in therapie?

In de praktijk komen vooral cliënten bij mij die al meer therapeuten hebben gehad voor dezelfde seksuele problemen,  en bij wie het probleem nog niet opgelost is. Daar zijn altijd redenen voor. Meestal betekent dat dat er dieper gekeken moet worden naar oorzaken.  En daar besteed ik dus extra aandacht aan.  Daardoor behalen cliënten vaak toch resultaat in mijn therapie, ook al was dat in eerdere therapieën nog niet het geval. Een voorwaarde voor behandeling is wel altijd dat je bereid bent om zelf de verantwoordelijkheid voor je leven en je klachten te nemen. Ik help je dan om daar vaardiger in te worden en om meer inzicht te krijgen, zodat je daar beter in wordt.

Als je je seksuele klacht wilt oplossen, dan is het dus nodig om de ware oorzaken te achterhalen en daar dan vervolgens aan te werken.

-we beginnen met een gedegen vooronderzoek, om de oorzaken van je klachten goed te verhelderen.

-Daarna maken we een behandelingsplan waarin de doelstellingen en methodiek duidelijk worden. Ook bepalen we samen wat mogelijke factoren zijn die de behandeling zouden kunnen belemmeren of zelfs doen mislukken. Want enkele eerdere therapieën hadden nog niet het gewenste resultaat. En daar zijn meestal redenen voor. Ook daar bedenken we wat op zodat dat risico in deze behandeling tijdig wordt weggenomen. De kansen op succes worden daarmee een stuk groter.

-Als we het met elkaar eens zijn dan kan daarna de behandeling starten.

-Methoden: Lichaamsgerichte psychodynamische psychoseksuele therapie: een combinatie van lichaamsgerichte en andere psychotherapeutische methoden, psychoseksuele therapie, traumaverwerking, gesprek, training, psychoseksuele educatie en huiswerkopdrachten.

Tijdens mijn behandeling houd je je kleding aan. Er wordt in de behandeling niet gewerkt met seksueel aanraken. Mocht het nodig zijn om zulke zaken te doen, dan krijg je dat als huiswerk mee om thuis in alle rust te doen.

Therapie in Amsterdam: (tevens online therapie mogelijk via zeer simpel videobellen systeem) 

Tevens online therapie mogelijk via zeer simpel videobellen systeem

Stuur me een email voor het maken van een afspraak voor een eerste telefonisch adviesgesprek. Klik hier om je bericht te sturen.

Tot binnenkort,

Drs FreyaJoy (Annemarie) Tinbergen

Holistisch werkend psycholoog-seksuoloog

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"