Sadomasochisme-08: SM als herhaling van mishandeling in de jeugd

Voorbeeld 6 SM als herhaling van mishandeling in de jeugd
Een andere vrouw die in haar jeugd emotioneel verwaarloosd was en jaren mishandeld door haar vader, kon niet geloven dat haar man van haar hield. Daar maakte ze haar man helemaal gek mee. Pas als hij haar sloeg geloofde ze dat hij van haar hield. Dat is echt een stoornis in mijn beleving: als je zegt “hij houdt (nog) van me want hij slaat me”. Ook dat zie ik als een vorm van SM.

Naar mijn idee heeft een parafilie altijd te maken met een emotionele wond waarbij iemand in zijn of haar eigen kinderlijke (vorm van) seksuele liefde afgestraft of onderdrukt is, of dat de noodzakelijke seksuele informatie is onthouden in de opvoeding.

Wil je daar meer over lezen, koop dan het boek “Lovemaps” van John Money over parafilieën. Zeer interessant en diepgaand met een echt invoelingsvermogen voor degenen met een parafilie. En er zijn natuurlijk ook boeken over SM. Wie weet wat ze hebben in de bibliotheek?

Mieke, dit is mijn eerste reactie. Ik hoop dat het je enig inzicht geeft in SM.

Er is natuurlijk veel meer te zeggen over SM. Als je gaat praten met echte SM-ers, dan zal je ook te horen krijgen dat veel “meesters” het “vak” geleerd hebben door eerst “slaaf” te worden. In mijn werk heb ik meer te maken gehad met de problematische kant van SM dan de vrolijke kant, dus daar weet ik meer van. Er zullen zeker andere visies zijn, waarbij je andere inzichten opdoet dan ik je kan bieden. Mijn inzicht is ook maar beperkt.

Wil je meer weten over SM dan zou ik daar zeker eens op gaan googlen. Bijvoorbeeld SM en lotgenotencontact, of SM club. Ik denk dat je de meeste diepgang op het gebied van SM kunt vinden bij mensen die dit als voorkeur hebben. Vraag daar eens verder.

Heel veel succes met jullie schoolproject.

Hartelijke groet, Annemarie Tinbergen
Psycholoog-seksuoloog en relatietherapeut Amsterdam
-------------------------------------------------------------------------------------
Hej Annemarie,

U hebt ons een zeer uitgebreid antwoord bezorgd op onze vragen.
Onze spreekbeurt is goed verlopen. We hebben ook veel van uw voorbeelden
gebruikt,
om aan te tonen wat we nu juist bedoelden met de verschillende situaties die
zich bij iemand of bij een koppel kunnen voordoen omtrent SM.

We danken u enorm voor uw medewerking.
En we zijn blij dat we na lang zoeken toch iemand gevonden hebben, die op
onze vragen wou antwoorden.
Het is immers nogmaals gebleken dat het taboe rond SM nog steeds niet is
doorbroken.

Mvg, Mieke
-------------------------------------------------------------
Tot zover de emailwisseling.

Verder lezen:
Sadomasochisme-09: Filmtip

Alle artikelen in deze serie:

Sadomasochisme-01

Sadomasochisme-02: Wat is SM

Sadomasochisme-03: Parafilieën

Sadomasochisme-04: Parafilieën vervolg

Sadomasochisme-05: Sadomasochisme als diagnose

Sadomasochisme-06: masochisme als behoefte aan straf

Sadomasochisme-07: masochisme als verlangen naar seksuele veiligheid

Sadomasochisme-08: masochisme als herhaling van mishandeling in de jeugd

Sadomasochisme-09: Filmtip

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"