Sadomasochisme-03-parafilieën

Met "parafilie" wordt bedoeld een afwijkende seksuele voorkeur. Heel veel seksuele liefdesproblemen worden veroorzaakt door seksuele onderdrukking door de ouders. Parafilieën ontstaan in de jeugd. Ik zal je daar wat voorbeelden van geven om je een idee te geven hoe diep dat kan gaan en hoe onschuldig de persoon met de parafilie soms kan zijn in het diepste van zijn of haar hart ondanks de parafilie.

Voorbeeld 1 fetisj
Ik maakte een keer een man mee met een schoenen fetisj. Het was een zwakzinnige man. Ik zat op een bankje in een park en de man kroop over de grond zoals een peuter dat doet (hij had een afwijking waardoor hij heel moeilijk liep). (en: er was een groepje zwakzinnigen onder begeleiding in dat park).

Ik zag dat hij naar mijn schoen zat te loeren. Ik bleef zitten, geïntrigeerd door wat er gebeurde, want zoiets had ik nog nooit meegemaakt. De man begon mijn rechter schoen te besluipen. Moet je nagaan: het was een oude afgetrapte gymschoen. Op een goed moment rook hij aan mijn schoen, en daarna aan mijn broekspijp. Hij streek “per ongeluk” langs zijn kruis. Vervolgens maakte hij het zich gemakkelijk en streek hij met zijn hand weer langs zijn kruis. Toen was het wel genoeg voor mij. Ik stond op en liep weg. De man bleef achter op de grond. Ik sprak met de begeleiders en die bleken op de hoogte te zijn van dit probleem.

Waarom vertel ik dit verhaal? Omdat de stap van een “gezonde seksuele liefdesontwikkeling” naar de ontwikkeling van een parafilie zo klein kan zijn en dat wil ik je uitleggen aan de hand van dit voorbeeld:

Wat doet een klein kind dat zijn liefde of aanhankelijkheid betuigt aan papa of mama? Papa en mama zijn groot, het kind komt misschien niet verder dan de knie of het dijbeen. Het kind omarmt dan een been van papa of mama. Als dat zwaar afgewezen of afgestraft wordt, dan kan het kind ervoor kiezen om zich te hechten aan de schoen van degene die hem draagt….. omdat hij dat been niet meer durft te omarmen. Bedenk dat een kind niet kan overleven zonder de zorg van zijn of haar ouders. Het kind moet zich wel blijven hechten. Als dit kind niet van mama mag houden en dan maar kiest voor mama’s schoen….dan wordt de fetisj opeens begrijpelijk.

Een parafilie laat zich zien als een hechtingsstoornis waarbij de seksuele verlangens ook verstoord zijn geraakt. Een parafilie is naar mijn idee geen afwijking van de seksuele voorkeur, maar het is meer een vervanging voor de onmogelijk gemaakte seksuele liefde, en het is dus een afwijkende voorkeur van de seksuele liefde. Zo is het denk ik ook met SM en zo is het ook met iemand die een voorkeur heeft voor seksueel geweld (een verkrachter, niet te verwarren met SM).

Lees verder voor meer voorbeelden van parafilieën.
Sadomasochisme-04: Parafilieën vervolg

Alle artikelen in deze reeks:

Sadomasochisme-01

Sadomasochisme-02: Wat is SM

Sadomasochisme-03: Parafilieën

Sadomasochisme-04: Parafilieën vervolg

Sadomasochisme-05: Sadomasochisme als diagnose

Sadomasochisme-06: Masochisme als behoefte aan straf

Sadomasochisme-07: Masochisme als verlangen naar seksuele veiligheid

Sadomasochisme-08: Masochisme als herhaling van mishandeling in de jeugd

Sadomasochisme-09: Filmtip

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"