Pijn bij seks

Pijn bij seks wordt vaak dyspareunie genoemd. Wat is dyspareunie? Dyspareunie is een verzamelnaam voor pijnklachten kort voor, tijdens, of kort na de geslachtsgemeenschap door niet lichamelijke oorzaken. Het gaat om pijn aan of rondom de geslachtsdelen. Ook op andere plaatsen van het lichaam kan pijn ontstaan tijdens seks. Maar dat is geen dyspareunie. Bij dyspareunie gaat het om genitale pijn, niet uitsluitend veroorzaakt door vaginisme of verminderde lubricatie (lubricatie is het vrijkomen van vaginasappen tijdens seksuele opwinding). Natuurlijk kan er ook sprake zijn van medische oorzaken van pijn bij de gemeenschap, maar officieel vallen die klachten niet onder dyspareunie.

Dyspareunie kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Let op: "Dyspareunie" is géén diagnose. Het is een symptoom van een onderliggend probleem. Dat onderliggende probleem kan gediagnostiseerd worden. En dan is een goede behandeling meestal wel mogelijk.

Pijn bij seks komt vaak voor

Pijn bij seks is een veel voorkomende klacht bij vrouwen en ook bij mannen. Het kan iedereen weleens overkomen. Maar als seks pijn doet en je gaat dóór, dan richt je schade aan. Zorg ervoor dat je pijn bij seks voorkomt en dat je direct stopt wanneer je pijn voelt, of wanneer je partner pijn voelt. Pijn is namelijk een signaal dat je lichaam beschadigt raakt. Wondjes in je vagina zijn zo gemaakt, maar als je op een verkeerde manier omgaat met je vagina, en je jezelf telkens weer bezeert, dan wordt het op den duur steeds erger. Er kan dan angst ontstaan voor penetratie vanwege de angst voor pijn. Pijn bij seks kan vaginisme tot gevolg hebben.

Hulpverlening Pijn bij seks Amsterdam

Heb jij last van pijn bij seks, en zoek je een goede behandelaar in Amsterdam? Neem contact met me op en kom op afspraak naar mijn Centrum voor Seksualiteit in Amsterdam. Woon je ver weg? Ontvang dan bij mij videoconsulten online via een zeer eenvoudig toepasbaar videobellen systeem.

Stuur me hier een bericht via de contact-pagina.

Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Drs FreyaJoy Tinbergen

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"