Ontdek nu hoe ook jij vaginisme kan oplossen en pijnloze en plezierige geslachtsgemeenschap mogelijk kan maken

Is voor jou de geslachtsgemeenschap pijnlijk of onmogelijk? Misschien heb je dan wel vaginisme of dyspareunie. Vaginisme is een verkramping van je bekkenbodemspieren waardoor het onmogelijk is om een penis in te brengen, of een vinger, tampon of speculum bij de dokter. Bij dyspareunie is de geslachtsgemeenschap pijnlijk.  Door dyspareunie kan je ook met vaginisme gaan reageren. Ook jij kan gaan ontdekken hoe jij je vaginisme en pijn bij seks klacht kunt oplossen, en hoe je pijnloze plezierige geslachtsgemeenschap mogelijk kunt maken. Zelfs als je al veel therapeuten hebt gehad met wie je er ook niet uitkwam.  Ben je af en toe wanhopig omdat je nog steeds niet weet hoe je dit probleem wilt oplossen?

Drs FreyaJoy Tinbergen
Fotograaf: A. Gaalman

Ik ben FreyaJoy Annemarie Tinbergen. Ik ben lichaamsgericht werkend psycholoog-seksuoloog.  Ik heb me sinds 1998 gespecialiseerd in het oplossen van vaginisme en dyspareunie. Ik werk met vrouwen die geen (pijnloze) geslachtsgemeenschap kunnen hebben. Ik help hen om echt te kunnen genieten van de geslachtsgemeenschap zonder angst of pijn. Doordat ik het zelf ook meegemaakt heb, kan ik vrouwen met deze klachten vaak goed begrijpen en goed helpen.

Bijvoorbeeld: onlangs werkte ik met een vrouw om haar vaginisme te overwinnen. Ze had al verschillende andere hulpverleners gehad zonder resultaat en was wanhopig. Ze zocht al 8 jaar naar goede hulp en was erg gefrustreerd met die andere hulpverleners tot nu toe. Toen ik met haar ging werken reageerde ze al snel enthousiast doordat ze veel nieuwe inzichten opdeed wat haar enorm opluchtte, en toen ik klaar was met haar stuurde ze me een brief waarin ze me bedankte dat ze nu eindelijk weer in staat was om “vrijuit te neuken -om dat woord maar eens te gebruiken- met een fantastisch orgasme aan het eind als beloning”. Ze kon het wel van de daken schreeuwen, zo gelukkig als zij was. Ze is ongelofelijk blij dat zij zich weer kan overgeven aan seks.

Zoals ik al aangaf: Ook ik heb er lang mee gekampt en begrijp dus goed hoe moeilijk het voor jou kan zijn, hoe je in eenzaamheid kunt piekeren en zoeken naar oplossingen. Maar als ik toen der tijd had geweten wat ik nu weet, dan had het niet zo lang geduurd voordat ik het opgelost had. Daardoor vinden mijn cliënten nu veel sneller hun oplossingen.

Omdat ik zo goed begrijp hoe erg vaginisme kan zijn, wil ik graag andere vrouwen met vaginisme of dyspareunie zoals jij helpen. Om die reden heb ik een individuele therapeutische training in "Seksuele Empowerment" opgezet. Dit heb ik kunnen doen door mijn persoonlijke ervaringen en mijn vakkennis die ik opdeed in de opleidingen die ik gevolgd heb te combineren. Ook heb ik een eboek "Zo loste ik mijn vaginisme op" geschreven. Ik hoop jou hier ook mee te kunnen helpen.

Het is niet langer nodig om in eenzaamheid te worstelen met je klacht. Ook jij kan je angst en schaamte overwinnen en achter je laten. Ook jij kan ontdekken hoe jij kunt genieten van geslachtsgemeenschap.

Redenen waarom je je klacht nog niet hebt kunnen oplossen zijn waarschijnlijk:
a. veel hulpverleners weten nog niet hoe je met succes vaginisme en dyspareunie behandelt
b. je hebt zelf de benodigde inzichten en vaardigheden nog niet verworven
c. mogelijk durfde je het probleem nog niet voldoende diepgaand te onderzoeken. Dat kan namelijk best eng en confronterend zijn. Er is moed voor nodig.

Er is moed voor nodig om diepgaand naar je probleem te kijken, en te ontdekken wat jij ervoor nodig hebt om de daad wel op een plezierige manier mogelijk te maken, om die inzichten en vaardigheden te verwerven, en om de macht over jouw seksualiteit zelf in eigen handen te nemen en echt pijnloze plezierige geslachtsgemeenschap mogelijk te maken. En daar help ik je graag bij.

Wat zijn de gevolgen als je de oorzaken van vaginisme niet oplost?

80% van de vrouwen die last hebben van vaginisme en/of pijn bij seks zonder medische oorzaak worden goed geholpen bij een bekkenfysiotherapeut of een seksuoloog. De oorzaak is bij hen gelegen in een gebrek aan inzicht inzake seksualiteit en intimiteit, techniek en ervaring. Zij hebben meestal voldoende aan enkele gesprekken, voorlichting en oefeningen. Voor hen is het opsporen van oorzaken niet zo belangrijk. Deze clienten komen meestal niet bij mij, maar gaan naar een reguliere seksuoloog of bekkenfysiotherapeut.

Het is de 20% voor wie dit niet voldoende is, voor wie het wel belangrijk is om de ware oorzaken op te sporen. Want als zij dat niet doen, dan kunnen zijn hun seksuele probleem niet oplossen.

Deze 20 % heeft niet genoeg aan enkele gesprekken. Bij hen is er meer aan de hand. Dit zijn de vrouwen die vaak van hulpverlener naar hulpverlener gaan zonder dat hen duidelijk wordt wat er nu echt aan de hand is. De werkelijke oorzaken zijn niet opgespoord, en daardoor zijn er nog steeds veel vrouwen met vaginisme die ten onrechte geen goede therapie krijgen om het vaginisme op te lossen. Voor hen geldt dat het noodzakelijk is om de ware oorzaken op te sporen. Dat is voor hen echt de enige manier om het probleem oplosbaar te maken. Mijn werk bij het Centrum voor Seksualiteit bestaat voornamelijk uit het helpen van vrouwen bij wie de oorzaken complexer zijn.

Soms lijkt het bijna onmogelijk om erachter te komen wat de ware oorzaken zijn. Hoe hard je dan ook aan je probleem werkt: het lost je vaginisme of dyspareunie dan niet op en je belandt als het ware in een soort therapeutisch doolhof. Het gevolg daarvan is dat je eindeloos blijft piekeren en in eenzaamheid worstelt met je probleem. Wellicht worstel je met angst, schaamte, en heb je zelfs bedacht dan maar een liefdesrelatie te vermijden, of heb je het opgegeven om kinderen te krijgen. En dat is pas echt pijnlijk.

Zelf weet ik maar al te goed hoe moeilijk het is als je met vaginisme zit, of hoe beangstigend het idee kan zijn dat het zo’n pijn kan doen. Het kan je het gevoel geven dat je geen echte vrouw bent, of dat je je partner te kort doet. En je doet natuurlijk alles om toch maar normaal te zijn, net als al die andere vrouwen die wel gewoon geslachtsgemeenschap kunnen hebben – alsof het niks is. Of je bent zo bang geworden en zo gefrustreerd dat je de hele seks maar bent gaan vermijden, of je hebt het opgegeven om ooit nog geslachtsgemeenschap te hebben. En je bent je ervoor gaan schamen. Of je hebt zelfs opgegeven om een partner te vinden omdat je hem toch niet kan geven wat hij verlangt. Maar toch blijft het aan je knagen, want je verlangt er ook naar en je wil het zo graag het kunnen en normaal zijn.

Pijnloze opwindende geslachtsgemeenschap mogelijk maken

Mijn werk is vooralsnog vooral gericht op het helpen van vrouwen met vaginisme en pijn bij seks om hen te leren hoe ook zij plezierige opwindende pijnloze geslachtsgemeenschap mogelijk kunnen maken als zij het echt willen. Daarnaast help ik hen om te gaan respecteren dat haar lichaam nog niet meewerkt, zolang zij het nog niet echt wil. En dat is nèt zo belangrijk.

In mijn praktijk komen vaak vrouwen met vaginisme of met pijn bij seks klachten (zonder medische oorzaak) die al 4, 5 of 6 andere therapeuten zonder succes geraadpleegd hebben. Zij horen bij die 20%. Bij mij voelen zij zich vaak goed begrepen. Vaak hebben ze bijna alle hoop verloren voordat ze bij mij komen. Toch, ergens in een uithoek van hun geest wilden ze het niet opgeven. Toch wilden ze hun seksuele klacht oplossen.

Wanneer zij bij mij kwamen vroeg ik wat ze al hadden gedaan om van hun vaginisme of seksuele pijnklacht af te komen. Ik vroeg ze wat voor therapieën ze al gedaan hadden en wat de resultaten daarvan waren. Vaak bleek dat er geen grondig vooronderzoek was gedaan, waardoor niet naar de oorzaken was gezocht. Soms bleek dat de behandeling hertraumatiserend was geweest voor cliënten.

Oprekken is hertraumatiserend

Bijvoorbeeld een vrouw met vaginisme die door haar seksuoloog naar een bekkenfysiotherapeut doorverwezen werd. Zij kreeg als therapie het oprekken van de vagina. Dat is compleet verkeerd en werkt nooit.  Als de vagina gesloten is, dan komt dat door verkrampte bekkenbodemspieren. Die kan je niet oprekken, die kan je alleen leren ontspannen. En je moet uitzoeken waarom zij zo gespannen is bij het vrijen. Die oorzaken moet je zien op te lossen.

Zij moest echter een ballonnetje in haar vagina doen en die opblazen en er dan weer uittrekken. Dat was pijnlijk voor haar. Doel was dat haar vagina opgerekt werd. Een pijnlijke en foute procedure. Deze vrouw was als kind seksueel misbruikt. Maar zij kreeg van haar seksuoloog geen behandeling voor het verwerken van haar ervaringen met seksueel misbruik. Naar mijn idee werd deze vrouw door deze therapie -onnodig- nog eens extra bang gemaakt voor penetratie en voor pijn tijdens het er uittrekken van de ballon. Onbegrijpelijk. Dit maakte het alleen maar erger. Dit zou nooit mogen gebeuren.

Bij mij is deze vrouw gaan werken aan het versterken van haar persoonlijke kracht, zodat zij beter in staat zou zijn om naderhand haar trauma te verwerken.

Ten onrechte beschuldigd een slachtoffer te zijn van seksueel misbruik

Ook het omgekeerde gebeurde. Een verlegen vrouw kwam bij mij in therapie voor vaginisme. Zij was niet seksueel misbruikt, maar werd beschuldigd door haar hulpverlener dat zij seksueel getraumatiseerd was. De hulpverleenster beschuldigde haar dat zij haar trauma geheim hield voor haar therapeut. Maar dat was onterecht.

Deze vrouw was gewoon heel verlegen, en wist niet goed hoe ze voor zichzelf moest opkomen. Toen ik haar dat leerde was in 8 sessies haar vaginisme opgelost.

Andere vrouwen met vaginisme of dyspareunie kregen te horen dat ze hun partner manipuleren door hen seks te onthouden. Volkomen ten onrechte, want je wil natuurlijk het liefst je probleem opgelost hebben. Je wou dat het probleem er nooit geweest was. En zo zijn er nog veel meer verhalen.

Maar er zijn natuurlijk ook goede therapeuten die goede resultaten boeken met hun cliënten, echter die cliënten komen niet bij mij, en daardoor ken ik hun verhalen niet.

Is vaginisme een steen des aanstoots of steen der wijzen?

Vaginisme of pijn bij seks is natuurlijk iets waar je het liefste zo snel mogelijk vanaf wilt. Het is een soort steen des aanstoots. Natuurlijk is dat onacceptabel voor je. Datzelfde vaginisme of pijn bij seks, kan je echter ook dwingen om gebieden in je leven te gaan onderzoeken waar je liever niet naar keek.

Zou het kunnen dat de steen des aanstoots die je vaginisme voor je is, eigenlijk een steen der wijzen is?

Ik wil je vragen om eens na te denken over de volgende vragen:
1. Zou het kunnen zijn dat je vaginisme eigenlijk een signaal is dat je iets onder ogen moet gaan zien dat voor jou heel moeilijk is?
2. Zou het kunnen dat je iets onder ogen moet gaan zien dat ook ongemakkelijk is voor een of meer anderen in jouw omgeving?
3. Zou het kunnen dat je omgeving liever heeft dat je iets niet onder ogen ziet omdat zij anders een probleem krijgen?
4. Zou het kunnen dat je omgeving dat probleem liever vermijdt en dat jij door het vermijden van dat probleem blijft zitten met vaginisme?

Het klinkt misschien gek, maar dat komt vaker voor dan je denkt. En: àls dat zo is, dan bewijs je die ander(en) wel een heel grote dienst door daar niet naar te kijken. En je betaalt er wel een heel hoge prijs voor. Namelijk dat je hen en jezelf een bepaald onbespreekbaar ongemak bespaart, maar dat je daardoor zelf blijft zitten met vaginisme.

Onzichtbare en verborgen oorzaken

Er zijn meerdere verschillende oorzaken van vaginisme en dyspareunie mogelijk. Dus als je je niet herkent in de bovenstaande vragen, dan zijn die vragen meer geschikt voor iemand anders. Maar houd je ogen en oren open om te ontdekken wat dan wel jouw probleem is. Dat is niet uitsluitend vaginisme. Zelfs als je denkt van wel. We leven in een cultuur waarin veel vrouwen en paren niet weten wat oorzaken zijn van vaginisme. En dan kunnen ze het ook niet oplossen. Dat geldt ook voor veel hulpverleners. Die zitten immers in dezelfde cultuur?  Dus die weten het ook niet altijd.

Een therapie waarbij niet gewerkt wordt aan de oorzaken van je vaginistische verkramping is gedoemd te mislukken.. En als het niet lukt, word jij alleen maar ONNODIG bevestigd in je angsten, Dan ga je nog meer denken dat jij het niet op kan lossen. Maar zo hoeft het niet te gaan. Het is echt wel oplosbaar. En je bent echt niet gek als het je tot nu toe niet gelukt is. Als jij al verschillende hulpverleners hebt gehad en het heeft niet gewerkt, wanhoop dan niet. Mogelijk ligt dat helemaal niet aan jou.

Wat zijn de echte oorzaken?

Een van de grootste moeilijkheden bij het oplossen van vaginisme of dyspareunie is soms om de ware oorzaken van het probleem te vinden. Hoe kan dat nou zo moeilijk zijn? Daar kan een heel logische verklaring voor zijn. Als jij de oorzaak van jouw vaginisme niet kan vinden dan is er mogelijk iets geheim gebleven voor jou. En hoe meer het onmogelijk lijkt dat jij de oorzaken van je vaginisme of pijn bij seks vindt, hoe meer ik denk dat je met een of meer geheimen te maken hebt. En als dat zo is, dan heb je hulp nodig. Die geheimen zijn er niet zomaar. Dat heeft een reden. Jouw essentiële geheimen: Ik kan je helpen om JOUW meest essentiële geheimen te ontdekken die het tot nu toe VOOR JOU onmogelijk maakten om je vaginisme of pijn bij de geslachtsgemeenschap op te lossen. Ja, je leest het goed: Jouw geheimen, niet mijn geheimen, maar die van jou.

Met geheimen bedoel ik die zaken die geheim zijn gebleven voor jou waardoor het voor jou onmogelijk was om je vaginisme of dyspareunie op te lossen. Het kunnen geheimen zijn in je familie, in je omgeving, in je cultuur, religieuze of zelfs politieke geheimen. Het klinkt misschien gek. Maar dat is precies wat ik bedoel. Het kunnen familiegeheimen zijn die al generaties lang spelen. Wellicht weten jouw ouders het ook niet. Maar als geheimen al lang bestaan, dan hebben degenen voor wie het geheim geheim is gehouden meestal een of meer blinde vlekken.

Een blinde vlek gaat over kennis die je niet hebt, maar die je wel zou moeten hebben. Die kennis weerhoudt jou om je vaginisme op te lossen. Het klinkt misschien gek, maar dit kom ik regelmatig tegen in mijn werk.

Wat bedoel ik daarmee: Als jij niet snapt waarom jij geen pijnloze plezierige opwindende geslachtsgemeenschap kunt hebben, dan heeft dat redenen. Dat is niet zomaar zo. Daar zijn echt hele concrete en specifieke redenen voor, ook al zie je dat zelf nu nog niet. Maar dat betekent niet dat het niet oplosbaar is. Het is echt wel oplosbaar. Maar je hebt wel meer inzicht nodig om erachter te komen hoe je je vaginisme en of dyspareunie op kunt lossen.
Worstel jij met de vraag hoe je het moet oplossen? Misschien heb je dan ongemerkt te maken met een of meer geheimen. Dat is echt niet zo vreemd.

Ik heb een programma speciaal voor die vrouwen voor wie hun vaginisme of pijn bij seks klacht volkomen onbegrijpelijk is. Dit programma helpt bij het opsporen en behandelen van oorzaken van die klachten en helpt tevens bij het verwerven van uitgebreide vaardigheden op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Dat is het 150 dagen Individueel Seksueel Empowerment Programma.

Het Seksueel Empowerment Programma

een groepsprogramma voor het mogelijk maken van Pijnloze Plezierige Geslachtsgemeenschap

Voor vrouwen die:

- geen (pijnloze) geslachtsgemeenschap kunnen hebben (vaginisme of dyspareunie)
- die een succesvolle krachtige geliefde willen zijn
- die het zat zijn om therapieën te volgen die hen niet hielpen
- die eventueel aanvullende seksuele problemen hebben zoals orgasmeproblemen, problemen met
seksuele opwinding en verlangen, of die een afkeer voor seks hebben, of die problemen hebben met
het opbouwen van seksuele intimiteit, of een seksueel trauma

Wat levert dit programma je op:

Je zult:
1. in staat zijn om de voorwaarden te scheppen om pijnloze opwindende geslachtsgemeenschap mogelijk te maken zodat jij er echt van kunt genieten wanneer jij er aan toe bent en wanneer jij het werkelijk wilt.
2. de oorzaken ontdekken en overwinnen die jou weerhouden om te genieten van pijnloze
geslachtsgemeenschap.
3. niet langer gehinderd worden door seksuele traumata
4. een succesvolle en krachtige geliefde / minnares worden
5. in staat zijn om een plezierig seksleven te hebben met een partner die precies weet hoe hij jou kan verleiden en voorbereiden op pijnloze opwindende geslachtsgemeenschap
6. het zelfvertrouwen ontwikkelen waarbij jij je kalm, ontspannen, assertief, gepassioneerd kunt voelen bij seksuele intimiteit en geslachtsgemeenschap.

Het Programma

Waaruit bestaat het programma?
Het programma bestaat uit een vier uur durend onderzoek waarna ik je gegevens uitwerk en in een apart conclusiegesprek terugkom met mijn bevindingen en een concreet plan van aanpak op maat (maand 1). Plus je ontvangt gedurende 4 maanden 3 sessies van een uur per maand. De coaching is gebaseerd op de uitkomsten van je onderzoek. Tevens ontvang je mijn video-audioprogramma en seksuele intimiteits- en seksuele vaardigheids-trainingprogramma. Tevens ontvang je emailsupport tijdens kantooruren (tijdzone CEST). En je hebt recht op twee noodtelefoongesprekken van 15 minuten op afspraak. Uiteraard kan je de resultaten alleen ervaren wanneer jij 100 % verantwoordelijkheid neemt voor het toepassen van wat je bij mij leert, want dat is noodzakelijk als je je gewenste resultaten wilt behalen.

 

Dit schreef Marloes mij na afloop van haar behandeling bij mij: Het belangrijkste wat ik je wil vertellen is dat ik hardop durf uit te spreken dat ik van mijn vaginisme af ben. En nu ik dit zo opschrijf schieten de tranen in mijn ogen. Iets wat ik me nooit voor mogelijk had gehouden is gelukt. En jij bent daar de belangrijkste sleutel in geweest.
Liefs, Marloes

 

FreyaJoy is goed! Meer woorden heb ik niet nodig om mijn sessies met haar te beschrijven.
Waarom ik haar een goede therapeut vindt? Omdat zij trefzeker is in haar aanpak en je razendsnel
bij de kern brengt. Elke sessie weer. Je krijgt de expertise van een vrouw die niet alleen
ervaringsdeskundig is, maar ook uitermate deskundig en behendig in de diverse methodieken die ze
toepast. Ik ben meer dan dankbaar voor alles wat FreyaJoy mij heeft aangereikt en geleerd.
Frederica

 

Een nieuwe levenstaak

Er is echter nog iets dat je wel moet weten. Want na 18 jaar is het voor mij heel belangrijk geworden om een nieuwe missie te gaan vervullen. Om dat mogelijk te maken heb ik een nieuw bedrijf opgestart. Dit is het Love Empowerment Center. Https://www.loveempowermentcenter.com.

Bij mijn nieuwe bedrijf help ik vrouwen die een liefdeloze jeugd hebben gehad, en die zich liefdeloos, eenzaam en onverbonden voelen. Ik help hen om te leren hoe ook zij een overvloed aan liefde kunnen leren creëren, zodat ook zij diepe en vervullende verbinding en intimiteit kunnen gaan ervaren. Ik doe dat met behulp van mijn Mastering Love Programma. Extra mooi is dat ik in mijn nieuwe bedrijf het thema liefdeseducatie aan het verbinden ben met muziek. Daartoe ben ik mijn eigen liederen aan het schrijven en componeren. Met muziek wordt het geleerde nog meer versterkt, en met die liederen kunnen de deelnemers binnenkort het geleerde nog makkelijker naar huis nemen en in hun leven integreren.

Op dit moment heb ik nog tijd om cliënten met vaginisme of pijn bij seks te helpen, echter op termijn gaat dit dus echt veranderen, omdat ik me steeds meer wil gaan richten op vrouwen die hun liefdesvaardigheden willen uitbreiden. Als je dus nog van mijn hulp wilt profiteren, dan moet je daar dus niet te lang mee wachten.

Wil jij je vaginisme of dyspareunie oplossen?

Belangrijke tip: Stop dan voorlopig met het doen van pogingen tot geslachtsgemeenschap. Want daarmee doe je jezelf alleen maar pijn, en je frustreert je zelf alleen maar meer. Soms heb je gewoon een andere kijk op de zaak nodig. Je manieren waarop je het tot nu toe probeerde waren niet effectief. Dus stop daar mee, want daar heb je niets aan. Dat heb je zelf gemerkt.

Wil jij erachter komen wat jou kan helpen om je vaginisme of pijn bij seks klacht op te lossen? Daar heb ik een speciaal consult voor.

Het-Vind-Je-Pad-Naar-Pijnloze-Plezierige-Geslachts-gemeenschap”-consult

Tijdens dit consult:
1. Creëer jij meer helderheid over het seksuele liefdesleven dat jij wilt hebben
2. Vind jij de essentiële bouwstenen voor het hebben van het seksuele liefdesleven van je dromen
3. Ontdek je het nummer 1 ding dat verhindert dat jij het seksuele liefdesleven van je dromen krijgt, dus het nummer 1 ding waardoor jij reageert met vaginisme of pijn bij seks.
4. Identificeer je de meest krachtige acties die jou helpen bij het oplossen van je vaginisme of pijn bij seks
5. Kom jij te weten jij wat je precies moet doen om het seksuele liefdesleven te creëren dat je werkelijk wilt.

Je zult de sessie verlaten met de benodigde inspiratie om je probleem nu echt aan te gaan pakken. De kosten zijn als je alleen komt 200 euro (1,5 uur), als je partner meekomt duurt het consult 3 uur en zijn de kosten 300 euro. Verder verplicht het je tot niets. Alles wat in dit gesprek aan de orde komt wordt strict vertrouwelijk behandeld.

Indien ik denk dat je bij mij aan het juiste adres bent ga ik je een aanbod doen na afloop van dit consult. Houd daarom rekening met 30 minuten extra. Indien ik denk dat je niet bij mij aan het juiste adres bent ga ik je doorverwijzen.Dit consult kan je ontvangen per telefoon, via een videobellen programma (vergelijkbaar met Skype), of op locatie vlak bij station Amsterdam Centraal.

Hoe kan je voor dit consult in aanmerking komen?
Je kunt voor dit consult in aanmerking komen door het aanvraagformulier in te vullen.

Waarom is het nodig om een aanvraagformulier in te vullen?
Dat is omdat ik slechts weinig tijd heb om deze consulten aan te bieden. Ook heb ik slechts voor enkele cliënten plaats. De vragen in het formulier helpen ook om onze tijd in het consult zo goed mogelijk te gebruiken. Daarnaast stel ik je ook enkele vragen betreffende je geestelijke gezondheid om er zeker van te zijn dat je de juiste aanpak zult ontvangen. Indien ik denk dat je bij mij aan het juiste adres bent ga ik je na afloop van het consult een aanbod doen, en anders ga ik je in de juiste richting sturen. Houd daarom rekening met 30 minuten uitlooptijd.

Ga naar het

aanvraagformulier

om dit consult aan te vragen.

 

Dit scheef Marina over haar intakegesprek met mij
Totaal verrast was ik na mijn intake bij FreyaJoy. Ik had totaal geen verwachtingen en toch werd ik een hoek “ingestuurd” waar ik nog niet echt eerder in had gekeken. De intake kreeg een wending die ervoor zorgde dat ik de oorzaak van mijn vaginisme ergens anders ga zoeken dan ik had gedacht. Ik vond het een verhelderend gesprek.

 

Om dit consult aan te vragen ga naar:

aanvraagformulier

 

-Het belangrijkste wat ik je wil vertellen is dat ik hardop durf uit te spreken dat ik van mijn vaginisme af ben. En nu ik dit zo opschrijf schieten de tranen in mijn ogen. Iets wat ik me nooit voor mogelijk had gehouden is gelukt. En jij bent daar de belangrijkste sleutel in geweest. Liefs, Marloes

 

Dit scheef Brigitte over haar therapie bij mij: Hoi FreyaJoy, Hoe gaat het met je? Je hebt mij niet meer gehoord voor een volgende afspraak en die ga ik ook niet meer maken, want mijn vaginisme is echt als sneeuw voor de zon verdwenen Ik ben je heel dankbaar en ik wil je heel graag laten weten hoe het met mij gaat op dat vlak, ook ter inspiratie voor andere cliënten/patiënten van jou………….Je gaf mij het verbod mee 'geen penetratie' te hebben.... na een aantal keren vrijen lukte het mij om volledige penetratie te hebben, met een weergaloos orgasme als beloning.En dan nu! Het is heerlijk weer weergaloos geil te zijn en om rechtuit te kunnen neuken, om die woorden maar eens ronduit te gebruiken…….Het is allemaal een grote fantastische ontdekkingstocht FreyaJoy! Zo mooi hoe het leven kan lopen, hoe je op het ene moment overtuigd bent dat je geen volwaardige vrouw meer bent, jezelf klein maakt en weinig eigenwaarde hebt, en het volgende moment echt denkt jee, ik kan nu wel een carrière als tantrameester beginnen! Nu ik het zo opschrijf moet ik er echt hartelijk om lachen, maar het is echt oprecht! Je vertelde mij FreyaJoy hoe ik nu de yoga van de sexualiteit moest ondekken, en ik kan je vertellen, die beleef ik ten volle op dit moment en het leven is weer een stuk lichter.Dus, dat wilde ik je even laten weten. Ik ben heel blij dat ik jou heb gevonden en sta volledig achter jouw aanpak. … pas in jouw praktijk dat ik écht de boel hebben kunnen aanpakken.Het gaat je goed! Heel veel succes met je goede werk. Hartelijke groet,
Brigitte

 

Geef jezelf een nieuwe kans om je vaginisme of pijn bij seks klacht op te lossen en vraag een "ontdek je pad naar pijnloze plezierige geslachtsgemeenschap consult" aan. Klik hier:

aanvraagformulier

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"