Nieuws

Let op! Het Centrum voor Seksualiteit gaat stoppen per 31 december 2018. Voor meer informatie kijk bij nieuws 23 oktober 2018.

Nieuws 8 november 2018

Er bestaat weer een zelfhulpgroep voor vrouwen met vaginisme:
De "Vaginisme Support Groep Nederland"
Als je ook lid wilt worden kan je je hier aanmelden:

https://www.facebook.com/groups/534422190089084/

Nieuws 5 november 2018

Speelt een te kort aan magnesium een rol bij vaginisme? Lieneke van de Griendt, huisarts heeft zich tevens gespecialiseerd in orthomoleculaire geneeskunde. Ze schreef hier een artikel over dat je hier kunt lezen:
https://centrumvoorseksualiteit.nl/vaginisme-en-magnesium/

Nieuws 23 oktober 2018

Opheffing Centrum voor Seksualiteit

Het Centrum voor Seksualiteit gaat stoppen per 31 december 2018. Freyajoy Tinbergen gaat vanaf die datum verder met het Love Empowerment Center in Amsterdam. Voor meer informatie ga naar https://www.LoveEmpowermentCenter.com.

Dit doet ze om een grote droom waar te kunnen maken. Na 20 jaar hulpverlening aan voornamelijk vrouwen met complexe psychosomatische seksuele klachten zoals vaginisme en pijn bij seks, maar ook aan mannen met premature ejaculatieklachten en erectieproblemen, is ze toe aan een nieuw doel. Stond in haar oude werk seksualiteit centraal, in haar nieuwe werk gaat het om Liefde en het Versterken van je Persoonlijke Kracht. Ze traint en coacht, en maakt daarbij ook gebruik van met name zelfgeschreven liederen gericht op het openen van het hart, het voelen van je innerlijke kracht, het transformeren van giftige schaamtegevoelens in troostende zelfcompassie, weten waarvoor je leeft en het vieren van je leven. Voor meer informatie ga naar https://www.LoveEmpowermentCenter.com.

Nieuws 23 augustus 2018

Seksuele gaslighting

Seksuele gaslighting is een vorm van seksueel misbruik. Het is een vorm van antiseksuele educatie waarbij het slachtoffer door de dader getraind wordt om de eigen seksualiteit als zijn of haar eigen vijand te zien doordat hij/zij er systematisch mee vernederd wordt. De dader dient er een geheim doel mee dat meestal niets met seks te maken heeft. Seksuele gaslighting kan ook gaan over het mentaal en emotioneel vernederen van het lichaam/uiterlijk van het slachtoffer, of van de geslachtsdelen van het slachtoffer. Het kan leiden tot seksuele problemen zoals vaginisme en pijn bij seks, of premature ejaculatie of erectieproblemen.

Lees verder door op de link hieronder te klikken:
Seksuele gaslighting

 

Oplossing voor ouderverstoting bij echtscheiding

Narcistisch misbruikers kunnen bij een scheiding de kinderen zo manipuleren dat deze de andere ouder gaan afwijzen. Dit doen ze door het kind te laten geloven dat ze slachtoffer zijn van de andere ouder, terwijl dat helemaal niet waar is. Tot nu toe was het voor hulpverleners en het rechtssysteem moeilijk of zelfs onmogelijk om dit te voorkomen. Maar daar komt nu verandering in. Hier heb ik een artikel over geschreven op mijn andere website: klik hier om dit artikel te lezen:

Oplossing voor ouderverstoting bij echtscheiding

 

Nieuws 15 augustus 2018

Categorieën van Seksueel Misbruik.

Er zijn meer categorieën van seksueel misbruik dan je denkt. De meesten maken onderscheid tussen seksuele intimidatie, aanranding en verkrachting. maar er zijn nog meer vormen en andere categorieën van seksueel misbruik die net zo schadelijk zijn voor het slachtoffer en net zo schadelijk voor de seksuele ontwikkeling, en voor het seksuele liefdesleven op volwassen leven als de wel bekende vormen. Ik onderscheid: seksuele onderdrukking, onderdrukking van het seksuele zelf en de seksuele geaardheid, seksuele gaslighting, maatschappelijke en medische seksuele gaslighting, genitale mutilatie, en seksuele dwang van het slachtoffer dat leidt tot het zelf ensceneren van de eigen verkrachtingen. Bij het door het slachtoffer in scene zetten van diens eigen verkrachting worden soms medici en andere hulpverleners onder druk gezet om hier aan mee te werken. En artsen en andere hulpverleners hebben dat lang niet altijd door.

categorieën van seksueel misbruik

 

Nieuws 2 augustus 2018

Vandaag ontving ik een vraag van een vrouw over de vraag: Hoe bewijs ik dat ik maagd ben? Ze schreef:

"Nou ik ben 18 en weet dat als ik ga trouwen maagd moet zijn. Dat ben ik ook wel maar ik moet ook bloed hebben bij mijn eerste keer. Ik heb het gevoel dat dat bloed niet gaat komen omdat mijn maagdelijkheidsvlies of wat het ook mag zijn al “kapot” is. Het is echt erg als ik niet kan bewijzen dat ik maagd ben en wil graag weten of het nou wel of niet kapot is. Ik hoop echt dat u mij hier mee kan helpen."

In de post "Hoe bewijs ik dat ik maagd ben?" vind je tien redenen waarom je niet hoeft te bewijzen dat je nog maagd bent. Als je wilt leren hoe je pijnloos kunt ontmaagden kan je bij het Centrum voor Seksualiteit een cursus volgen. Voor meer informatie neem contact op met FreyaJoy Tinbergen. Kilk hier: contact

Hoe bewijs ik dat ik maagd ben?

Nieuws 20 maart 2018

Handicap en verlangen naar liefde en seks

Onlangs ontving ik een bericht van een man met een forse handicap. Hij was wanhopig omdat hij al die jaren er niet in geslaagd was om een liefdespartner te vinden, en omdat hij al die jaren ook geen seksuele vervulling kon vinden. Hij was boos op de wereld, en boos op zichzelf omdat hij geen vervulling vond voor zijn diepste wensen en verlangens. En dat is natuurlijk ook heel pijnlijk. Er zijn helaas veel mensen met handicaps, die nu nog steeds op een houtje moeten bijten en zich buitengesloten voelen van de datingmarkt. Ik besloot hem dit antwoord te sturen en dit ook op de website te zetten. Wie weet vind jij er inspiratie in voor jouw toekomst.

Handicap, liefde en seks

Nieuws 14 februari 2018

Stop de epidemie van seksueel misbruik in onze cultuur

Steeds meer vrouwen komen naar buiten met hun verhalen over seksueel misbruik in allerlei vormen. Een epidemie van seksueel misbruik die al eeuwen oud is moet gestopt worden.Ik heb heel veel respect voor iedereen die seksueel misbruikt is en die daar voor uit komt. Nieuw is dat er nu een rechter is waar vele vrouwen hun verhaal kunnen doen, zonder dat ze vervolgens aangevallen worden. Het onderstaande verhaal is in het engels, en zeer de moeite waard om te lezen:

https://www.timetotell.org/new-blog/

Seksueel misbruikte mannen

Ik weet dat ook veel mannen misbruikt zijn en zoek nog een goede site om naar door te verwijzen. ik heb verschillende sites gezien, maar er stond niets op over de eigenaar van de website. Weet je een goede site waar de eigenaar ook op staat? Stuur me een berichtje en wie weet staat die link straks op deze nieuwspagina.

Nieuws 17 januari 2018

Het artikel Psychoseksuele problemen bij vrouwen is uitgebreid
Om verder te lezen klik hier: Psychoseksuele problemen bij vrouwen

 

Nieuws 5 januari 2018

Afkeer voor seks is oplosbaar
Ten gevolge van psychische en emotionele kindermishandeling kunnen op latere leeftijd seksuele problemen ontstaan. Angst voor seks, afkeer voor seks, en psychosomatische seksuele klachten kunnen hierdoor opgeroepen worden. In het artikel Afkeer voor seks door schaamte overwinnen kan je hier meer over lezen.

Afkeer voor seks -door schaamte- overwinnen/

 

Nieuws 2 januari 2018

Allereerst wens ik iedereen een gelukkig, mooi, liefdevol en gepassioneerd 2018. Heb je en seksueel probleem dat je graag wilt oplossen? Stuur me een bericht via de contact-pagina.

Lichen sclerosus genezen?

Volgens artsen is Lichen Sclerosus niet te genezen, maar op alternatieve manieren hebben sommige vrouwen toch heel veel kunnen bereiken. Lees verder: https://centrumvoorseksualiteit.nl/lichen-sclerosus-genezen/

Opleiding in sexual empowerment

Voor hulpverleners, coaches en counsellors die willen leren hoe je mensen kunt helpen om psychosomatische seksuele klachten op te lossen. Start naar verwachting in september 2018. Klik hier voor meer informatie: https://centrumvoorseksualiteit.nl/opleiding/

Mythen over het maagdenvlies ontzenuwd.

De maagdenvlies mythe wordt wereldwijd gebruikt om de seksualiteit van jonge vrouwen onder controle te houden. En het maagdenvlies is een verzinsel. Twee vrouwen, medicijnstudenten stellen deze misstand aan de kaak in onderstaande video.

Nieuws 3 juli 2017

Een lied zegt soms meer dan een boek. Daarom heb ik een liedje geschreven voor vrouwen die geen zin hebben in seks.
Piano: computeranimation with Muscore

Je kunt het hieronder beluisteren:

 

Nieuws 15 juni 2017

Nieuwe ontwikkelingen:

Nu meer dan ooit help ik vrouwen en mannen die door psychologische problemen seksuele problemen hebben gekregen. Dit heeft te maken met een nieuwe ontwikkeling in mijn leven en werk. Bij mijn nieuwe bedrijf Love Empowerment Center richt ik mij op effectieve liefdeseducatie voor volwassenen die als kind een effectieve liefdeseducatie gemist hebben. In de praktijk blijkt dat ik -mogelijk daardoor- meer dan voorheen bij het Centrum voor Seksualiteit vooral clienten krijg die diepgewortelde problemen hebben met uiteenlopende vormen van misbruik: emotionele verwaarlozing, emotionele manipulatie, lichamelijke en of seksuele mishandeling door ouders, partners of andere personen in het leven van mijn clienten. De diepgang die ik daarbij te bieden heb, is een rechtstreeks gevolg van mijn eigen levenservaring met een structureel emotioneel manipulatieve moeder en een mishandelende vader, en mijn eigen persoonlijke ontwikkelingsproces daarin.  In plaats van een overgang naar een nieuw bedrijf blijkt dat mijn oude en nieuwe werk geïntegreerd is geraakt.

Zoek je hulp bij het oplossen van complexe psychologische seksuele problemen? Dan zou het een goed idee kunnen zijn om contact met mij op te nemen. Verzoek me via het contactformulier om een afspraak voor een eerste telefonische ontmoeting. Klik hier: contact

FreyaJoy