Gisteren kreeg ik een vraag van een man met de vraag of het normaal is om meteen een erectie te krijgen als je met een vrouw zoent en haar in je armen houdt.

Antwoord: Ja, het is heel normaal als dat gebeurt. Het betekent dat je met seksuele opwinding reageert bij zoenen. Blijkbaar is die vrouw aantrekkelijk voor jou, want anders zou je het niet doen. De vraag is natuurlijk hoe zij erop reageert. En dat hangt van haar gevoelens voor jou af. Maar als zij je toestaat om haar in je armen te nemen en te kussen, dan is de kans wel klein dat zij jouw gevoelens niet beantwoordt. Meestal is het dan wederzijds. Echter, als je haar voor het eerst kust, dan is dat voor haar vaak ook een test om na te gaan of jullie seksueel gesproken compatibel zijn. Dit geldt niet voor elke vrouw, maar er zijn veel vrouwen voor wie de eerste kussen bepalend zijn voor de vraag of zij verder gaat ja of nee.

Wat is nu bepalend voor de vraag of zij na die eerste zoen verder wil? Belangrijk is voor haar hoe zij zich daarbij voelt. Ook is het belangrijk dat je haar grenzen respecteert, en natuurlijk ook die van jou. Het kan helpen om te beginnen met een klein zoentje en al zoenend kleine stapjes te zetten bijvoorbeeld langere zoenen of, als je merkt dat ze dat wil, je tong er bij betrekken, maar doe ook dat geleidelijk. Niet in een keer je tong achterin haar keel. Niemand houdt van kotsen tijdens het zoenen. En doe niets wat zij niet wil. Voor meer informatie over zoenen, lees mijn eboek Hoe moet je zoenen.

Hartelijke groet,
Drs Annemarie Tinbergen
Psycholoog-seksuoloog-relatietherapeut Amsterdam

http://www.centrumvoorseksualiteit.nl
http://www.annemarietinbergen.nl
http://www.seks-therapeut.nl