Minstens 25 jaar geleden studeerde ik nog viool. Een vriendin woonde in Den Haag eveneens. Dus we repeteerden af en toe samen bij haar thuis. Op die dagen kwam steevast een buurman op bezoek. Hij was duidelijk een alcoholist. Hij bracht ons koffie met whiskey zo rond 11.00 uur in de morgen, niet met een koekje, maar .... met een huwelijksaanzoek.

Elk koffiebezoek ging gepaard met een huwelijksaanzoek, aan elke vrouw die maar bij haar over de vloer kwam. De bewuste vriendin had natuurlijk ook al een huwelijksaanzoek gekregen. Aanvankelijk schrok zij, net zoals ik, van zijn rare avances, maar al snel ontaarde dat in hilariteit en een heleboel gelach. De man was overigens getrouwd hoor, het was zijn vorm van humor.

Ik was het al lang vergeten totdat ik dit bericht las op www.nu.nl:
“Man aangehouden na ongewenst huwelijksaanzoek
DEN HAAG - Een man die in een Haagse tram een wildvreemde vrouw meermaals ten huwelijk vroeg, is uiteindelijk aangehouden door de politie.
Dat maakte de politie dinsdag bekend. De verwarde romanticus ging iets voor tien uur op maandagavond voor een vrouw staan en vroeg haar of zij met hem in het huwelijksbootje wilde stappen. De vrouw was hier niet van gediend, maar de man bleef haar lastigvallen. Ook twee controleurs van vervoersbedrijf HTM vroegen de man op te houden met zijn activiteiten, maar zij kregen eveneens nul op het rekest. Uiteindelijk zetten de controleurs de man uit de tram, waarna de politie hem aanhield. Het bleek dat hij vaker overlast had veroorzaakt en daarvoor was ingerekend.”

Zou het dezelfde man zijn?

Het komt vaker voor dat mannen op vreemde manier met huwelijksaanzoeken omgaan. Zo was er een man die zijn vrouw voor het huwelijk honderden rozen had beloofd. Toen hij dat na hun huwelijk niet gaf vroeg de vrouw echtscheiding aan. De rechter veroordeelde de man tot het kopen van 777 rozen. Daarna trok de vrouw haar vraag om echtscheiding in. Dit was in Iran. Dit stond trouwens op dezelfde website.

Dan was er nog Hassan. Dit speelde zich af in mijn studententijd: ik had een studentenbaantje ergens in een bedrijfskantine. De vorige dag had ik er de eieren moeten bakken. Nu was er een nieuwe invaller, Hassan en ik moest hem de eieren laten bakken en zelf de frites doen. Ik stelde me voor aan Hassan en wilde hem zoals mij opgedragen was vertellen dat hij vandaag de eieren moest bakken. Echter, hij zei: "Ik ben Hassan,  Wil je met me trouwen?”. Huh? Toch maar niet.

Ooit deed ik een cursus bij Landmark Education. Het Curriculum for Living. Interessante cursus. Een van de cursisten vroeg om coaching, omdat hij al 25 keer getrouwd was, en de 25ste vrouw had inmiddels ook echtscheiding aangevraagd. Jammer genoeg weet ik niet hoe het afgelopen is.

Zou het soms nuttig zijn om huwelijks- en relatietraining te krijgen voordat je zomaar het huwelijksbootje instapt? Voor sommigen blijkbaar wel.

Maar ook als je niet zo gek bent als de personen in de bovenstaande voorbeelden kan je veel hebben aan huwelijks- en of relatietraining. Nu geef ik die niet op dit moment, maar wie weet ga ik dat nog doen.

Heb jij ook rare huwelijksaanzoeken gehad? Of ken je mensen die rare huwelijksaanzoeken kregen of deden? Heb je andere interessante verhalen over jouw eigen huwelijksaanzoek? Ik zou het leuk vinden als je je reactie of je verhaal hieronder schrijft.

Hartelijke groet,

Drs Annemarie Tinbergen
Holistisch werkend Psycholoog NIP-seksuoloog-relatietherapeut Amsterdam en Haarlem

Check out mijn eboek:
"Hoe moet je zoenen van top tot teen": http://www.hoe-moet-je-zoenen.nl

Voor meer informatie over mijn therapie klik hier

Wie meer wil weten over mijn cursussen voor hulpverleners:

http://www.seks-therapeut.nl

 

Centrum voor Seksualiteit, Noordzijde 287, 1064 ME Amsterdam