Handicap en verlangen naar liefde en seks

Onlangs ontving ik een bericht van een man met een forse handicap. Hij was wanhopig omdat hij al die jaren er niet in geslaagd was om een liefdespartner te vinden, en omdat hij al die jaren ook geen seksuele vervulling kon vinden. Hij was boos op de wereld, en boos op zichzelf omdat hij geen vervulling vond voor zijn diepste wensen en verlangens. En dat is natuurlijk ook heel pijnlijk. Er zijn veel mensen met zulke handicaps, die nu nog steeds op een houtje moeten bijten en zich buitengesloten voelen van de datingmarkt. Ik besloot hem dit antwoord te sturen en dit ook op de website te zetten. Wie weet vind jij er inspiratie in voor jouw toekomst.

Brief: Van wanhoop over handicap naar de ultieme uitdaging

“Dank je wel voor je bericht over jouw verlangens. Wat moet jij je wanhopig en buitengesloten voelen in jouw situatie. Ik denk dat er maar weinigen zijn die zich echt in jouw situatie kunnen inleven. Natuurlijk zijn jouw verlangens niet weg omdat je een ziekte en daardoor een handicap hebt. Je verlangt nog steeds naar een liefdesrelatie en naar seksuele vervulling. En je denkt misschien wel dat je ziekte het onmogelijk maakt om deze wensen en verlangens te vervullen. Het is ook een enorme uitdaging. Dat is het zeker.

Stap in je grootsheid

En ik denk dat je datingcoaching nodig hebt van een speciaal kaliber om groter te kunnen zijn dan je beperkingen. En daar is moed voor nodig. Moed en wijsheid. En de bereidheid om een nieuwe levensfilosofie te ontwikkelen waarmee je mogelijkheden kunt scheppen die je je nu mogelijk niet eens kunt voorstellen. Je ziekte daagt je uit tot een enorme grootsheid. Een grootsheid waarover je nu boos bent dat de maatschappij hem je niet geeft. Een grootsheid die je zonder handicap mogelijk nooit zult bereiken. Je kunt deze grootsheid echter alleen zelf aan jezelf geven, waarmee jij jouw manier van zijn en leven kunt transformeren.. Kan je je woede over je situatie gebruiken om een nieuw pad te maken in plaats van de wereld verantwoordelijk te stellen? Je kunt de held van jouw leven worden door op een nieuwe manier op pad te gaan, en een lichtend voorbeeld voor anderen worden zodat zij ook mogelijkheden gaan zien voor een liefdesleven en waarmee je mogelijk heel aantrekkelijk wordt voor iemand die in staat is om dit te zien en er voor te gaan. Niemand zal ooit meer empathie hebben voor hun situatie dan jij, die dit allemaal zelf meemaakt.

Dat is heel wat, wat ik nu zeg en wat het leven van jou vraagt als jij je doelen voor je liefdesleven wilt bereiken. Je hoeft echter niet alleen te blijven staan in deze situatie. Er zijn er velen die in vergelijkbare situaties verkeren zoals jij en die ook verlangen naar een succesvolle liefdesrelatie en naar seksuele vervulling.

Anderen staan ook voor die uitdaging om te kiezen voor grootsheid:

Hoewel ik niet gehandicapt ben zoals jij, heb ik ook mijn uitdagingen. Ik had last van vaginisme en kon daar geen hulp voor krijgen. Ik schaamde me dood voor mijn probleem. Toch heb ik het uiteindelijk op kunnen lossen. Maar dat was niet gemakkelijk, en er was een tijd dat ik me niet kon voorstellen dat ik het ooit op zou kunnen lossen. Ook ik verwachtte hulp van mijn omgeving, en die kwam niet. Ook ik moest het zelf doen. Ik besloot uiteindelijk dit: als er geen oplossing is, dan ga ik er een maken. En ik begon een nieuw pad in mijn leven.

Mijn pad was om erover te gaan schrijven, en om lotgenoten aan te trekken om met elkaar de stilte van de schaamte te doorbreken. Samen creëerden we ruimte voor onze ware wensen en verlangens en onze ware aard die in onze familieculturen niet geaccepteerd werden/werd. En stap voor stap ontvouwde zich een pad. Het pad kwam in bestaan door het te observeren. Ik besloot elk eerste uur van de dag hieraan te wijden, elke dag.

Een ander voorbeeld: Nelson Mandela ging de uitdaging aan om de apartheid in Zuid Afrika te beëindigen. Het was het project van zijn leven. Hij zei: “Het lijkt altijd onmogelijk totdat het is gebeurd”.

Ik voel je pijn en je wrok over je situatie. Echter: zolang je in de slachtofferrol zit en boos blijft op de wereld zal er niets veranderen aan jouw situatie. Stap in de heldenrol, net zoals ik dat heb gedaan om taboe's te doorbreken. Ga er lezingen over geven. Schrijf artikelen en stuur ze naar kranten en tijdschriften, of begin je eigen website, en facebookpagina. Begin een facebookgroep voor lotgenoten..... En ervaar hoe dit werk jou transformeert, een nieuw zelfrespect wakker maakt, en hoe je hiermee respect afdwingt in de wereld. Je ware wensen en verlangens zijn legitiem. Vergeet dat nooit. Je levenstaak is om gelukkig te zijn. Je kan het alleen zelf doen. Ga jij de eerste stap zetten naar die reis van 20.000 mijlen? Of blijf je klagen en boos zijn?

Sean Stephenson

Hoe is jouw Engels? Want ik moet denken aan iemand die volgens mij voor jou de juiste persoon zou zijn om mee te spreken. Zijn naam is Sean Stephenson. Hij zit al vanaf zijn geboorte in een rolstoel, is niet moeders mooiste, en is toch getrouwd met een knappe intelligente vrouw zonder handicap. En op de foto's zien ze er samen heel gelukkig uit.

Sean Stephenson is een Amerikaanse datingcoach. Hij heeft nooit op zijn benen kunnen staan, die zijn zeer klein, en verlamd. Uiteindelijk kreeg hij het voor elkaar. Toch is hij getrouwd met een knappe en intelligente vrouw en ze is niet gehandicapt. Je kan je voorstellen dat het voor hem met zijn handicap een uitdaging was om toch een vervullend liefdesleven te kunnen leiden. Sean heeft een enorm gevoel voor humor en helpt anderen om ook hun partner te vinden.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om via bijvoorbeeld skype coaching te krijgen vanaf de andere kant van de wereld.

Als je interesse hebt: Je kan hem hier uitchecken om te zien of jij daar ook wat aan hebt.

The #1 Killer And Attractor Of Love — How To Create A Deep Attraction By Sean Stephenson

Hij heeft ook veel video's op youtube.

Als je googled op “dating handicap” dan zal je zien dat er ook veel datingsites zijn waar je mogelijk gebruik van zult kunnen maken. Wie weet vind je daar de lotgenoten voor je facebookgroep en voor een groep op locatie. Je kunt er ook geld mee verdienen zodat je niet in armoede hoeft te blijven.

Niemand kan je probleem van je wegnemen en niemand kan het voor je oplossen, ik ook niet. De enige die het vermogen heeft om er iets aan te doen, ben jijzelf.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn antwoord.

FreyaJoy Tinbergen

Psycholoog-seksuoloog Amsterdam