Wie is drs FreyaJoy Tinbergen?

Vind je persoonlijke kracht, je innerlijke waarheid, liefde voor jezelf en een vervullend gepassioneerd seksueel liefdesleven.

 

FreyaJoy Tinbergen
Fotograaf: A. Gaalman

"Je grootste probleem is je grootste gift",
Antony Robbins

FreyaJoy werkt met volwassenen die in de war zijn over zichzelf, over liefde en seksualiteit, als gevolg van emotionele manipulatie en verwaarlozing in de jeugd. Ze is krachtig gecommitteerd om hen te bevrijden en om hen in contact te brengen met hun innerlijke compas en hun persoonlijke kracht, zodat zij thuis komen in hun innerlijke waarheid, en innerlijke liefde voor zichzelf, zelfs in de meest intieme gebieden van hun leven zoals de slaapkamer.

Freyajoy is gespecialiseerd in de behandeling van complexe psychosomatische seksuele klachten bij mannen en vrouwen. Zij helpt mannen, vrouwen en paren die geen pijnloze geslachtsgemeenschap kunnen hebben door bijvoorbeeld vaginisme, pijn bij seks, afkeer voor seks, frigiditeit, seksuele trauma's, erectieproblemen en te snel klaarkomen. Zij helpt hen om (weer) (meer) te genieten van pijnloze en opwindende geslachtsgemeenschap. Een bijzonder aandachtspunt is bij haar het overwinnen van seksuele klachten die mede een gevolg zijn van transgenerationele familieproblematiek zoals misbruikende, manipulatieve en verwaarlozende ouders en transgenerationeel doorgegeven oorlogstrauma's.

Sinds 1998 heeft FreyaJoy een naam gemaakt voor zichzelf, door vrouwen te helpen die geen (pijnloze) seks kunnen hebben door complexe oorzaken, en door hen te leren hoe ook zij kunnen genieten van pijnloze opwindende geslachtsgemeenschap. Ze heeft de levens van honderden vrouwen veranderd die eens met dit probleem worstelden.

FreyaJoy is een ervaringdeskundig professional. Zij heeft zelf structurele emotionele mishandeling en verwaarlozing door haar moeder meegemaakt, en heeft zelf haar vaginisme overwonnen. Haar grootste pijn in haar leven heeft ze omgezet in een gift waarmee zij nu mensen over de hele wereld kan dienen. Dit was wat haar motiveerde om een vrijwilligers organisatie (Yila) op te zetten, haar boeken te schrijven, haar Centrum voor Seksualiteit op te richten, haar Love Empowerment Center, en om te gaan spreken voor publiek.

FreyaJoy is de aankomende auteur van het boek "Word ONAFHANKELIJK: Laat een emotioneel misbruikende moeder je niet tegenhouden om vandaag van je leven te houden". Zij publiceerde ook haar eerste boek “Zo loste ik mijn vaginisme op”.

Drs FreyaJoy Tinbergen is liefdes-, intimiteits-, en sexual empowerment therapeut. Ze is vaginisme-specialist, volgens sommigen "de beste vaginisme-expert van Nederland, en misschien wel ter wereld". Zelf blijft ze continue bijleren.. Ze blijft zichzelf als student zien.  Ze werd ook genoemd "premature ejaculatie verdamper", en "echte-oplossingen-therapeut". Ze werkt effectief, excellent, verlichtend. Diepgewortelde oorzaken worden in korte tijd getackled waardoor je echte natuurlijke seksualiteit (weer) (meer) vrijkomt, om in je eigen beheer te nemen en om ervan te genieten.

Drs FreyaJoy Tinbergen is psycholoog NIP-seksuoloog en lichaamsgeörienteerd werkend registertherapeut BCZ, lid van de SBLP

Seksuoloog Amsterdam, (online wereldwijd bereikbaar met videobellentherapiesysteem)

 

Met de therapie van FreyaJoy ben ik van de premature ejaculaties afgekomen. Dit is echter niet alles: in het dagelijkse leven ben ik nu ook meer ontspannen”
René

Belangrijkste wat ik je wil vertellen is dat ik hardop durf uit te spreken dat ik van mijn vaginsme af ben. En nu ik dit zo opschrijf schieten de tranen in mijn ogen. Iets wat ik me nooit voor mogelijk had gehouden is gelukt.
Marloes

“Het doorvragen van FreyaJoy leidde ertoe dat ik niet probeerde om te veranderen, maar dat ik maar echt een streep heb kunnen zetten onder mijn ongewenste patronen en gedragingen... En juist dit heeft geleid tot verandering.”
Paulien

FreyaJoy's boeken

FreyaJoy heeft een aantal boeken gepubliceerd in Nederlands en Engels:

 • Zo loste ik mijn vaginisme op
 • Zo loste ik mijn vaginisme op, deel 2: zelf onderzoek
 • Hoe moet je zoenen van top tot teen
 • Pijnloze ontmaagding
 • 7 Practices to Create More Love in Your Life
 • 23 Dangers that May Shoo Love Away From You and how to fix it
FreyaJoy in de media:

FreyaJoy is ook gezien in de media, onder andere:

 • In Theater De Balie in Amsterdam: Aan tafel in discussie met o.a. Hedy d'Ancona, voormalig minister van gezondheid, welzijn en cultuur over Seksuele Taboes van generatie IK.
 • Op televisie in Belgie: Kanaal twee (Producer: Eyeworks), over Masturbatielessen
 • Ze was keynotespreker en workshopleider op een congres “Spanning in de schoot” van de Nederlandse Vereniging voor Bekkenfysiotherapeuten over vaginisme.
FreyaJoy is ook gezien:
 • FreyaJoy heeft vele lezingen gegeven over o.a. vaginisme, attitude ontwikkeling tegenover patienten met seksuele problemen, en het bespreekbaar maken van seks. Zij sprak onder andere op de Universiteit van Amsterdam, Leiden en Enschedé.
 • In de Margriet verscheen een artikel van één van haar clienten over de geslaagde behandeling van vaginisme door FreyaJoy Tinbergen.
 • In de Linda verscheen zij in een artikel over gesloten vrouwen (vaginisme)
FreyaJoy's opleiding

Je kan erop vertrouwen dat drs FreyaJoy Tinbergen je kan helpen om deze problemen op te lossen. Ze is psycholoog-NIP, seksuoloog en lichaamsgericht werkend registertherapeut BCZ en lid van de SBLP. Ze studeerde af aan de Rijksuniversiteit Leiden als psycholoog, completeerde haar Specialisatie Opleiding Seksuologie aan het RINO in Utrecht, is gecertificeerd in Rationeel Emotieve Therapie door het Albert Ellis Institute in New York. Ze heeft Traumatherapie gestudeerd bij Dr Ellert Nijenhuis en Pat Ogden PhD; Sexual Healing bij drs Jan Voskuil. Ze completeerde een driejarige opleiding in Neo Reichiaanse therapie bij Rashma Schaefer Buss, Jack Painter PhD, and drs Willem Poppelier. Ze blijft bovendien elk jaar bijleren.

Lidmaatschappen:

Dankzij de therapie bij FreyaJoy kwamen mijn erecties terug en ik kwam weer makkelijker klaar. Ik ben open voor de warmte en het het genot die sex met zich meebrengt. Ik kan er weer van genieten. Dank je.
Eduard

FreyaJoy geeft een veilig gevoel om alles te kunnen zeggen. Ze gaat op je doel af en geeft grenzen aan. Fijn dat ze open is over haar eigen geschiedenis in haar boek. Maakt het gelijkwaardig om over te praten en om begrepen te worden. Het praat makkelijker als iemand het zelf ook heeft gehad. Ik ben blij dat ik haar gevonden heb.
Marij

FreyaJoy's Sexual Empowerment Programma is heel goed opgebouwd. Stap voor stap heeft ze me naar mijn doel geleid. Er komen weer seksuele gevoelens bij mij los die ik heel lang niet heb ervaren en ik ben daar nu vrij in om mee te doen wat ik wil. Het is mijn lijf en mijn gevoel.

Eline

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Vul je naam en e-mail in en ontvang direct de Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"