Dyspareunie - pijn bij seks.

Hieronder vind je een aantal artikelen over dyspareunie - pijn bij seks.

Wat is dyspareunie?

Pijn bij seks

Bijna elke vrouw heeft het weleens meegemaakt dat de seks pijn deed. Heel vaak komt dat door te snel, onhandig of op een verkeerde manier te penetreren. Op zo'n moment vertelt je lichaam je dat je iets doet dat schadelijk is voor je lichaam. Pijn is een signaal dat zegt dat je moet stoppen met wat je aan het doen bent. Als je je hand op de hete kachel legt en je brandt jezelf daardoor dan haal je je hand toch ook weg? Met seks is het precies hetzelfde. Het zou nooit pijn mogen doen. En seks kan heel goed pijnloos. De meeste vrouwen die pijn ervaren tijdens seks, stoppen dan meteen. Zij gaan dan samen met hun partner op onderzoek hoe ze het anders kunnen doen.

Pijn bij het vrijen: seksueel misbruik?

Er is een categorie vrouwen die zichzelf verplicht om door te gaan met seks, ook al doet het pijn. Tanden op elkaar en door de zure appel heen bijten. Ben jij zo'n vrouw? Ben jij zo iemand die vindt dat je seks MOET kunnen hebben, al zegt je lichaam iets anders? Als seks pijn doet en je gaat door dan ben je eigenlijk jezelf aan het misbruiken.  Zoek hulp om op andere en betere manieren met jezelf en seks en je partner om te gaan.

Pijn tijdens het vrijen bij mannen en vrouwen

Pijn bij het vrijen komt voor bij vrouwen en mannen. Oorzaken kunnen uiteenlopen. Wanneer je doorgaat met vrijen als het pijn doet wordt de klacht meestal erger. Zorg er daarom voor dat je direct stopt bij pijn, en zoek naar manieren en houdingen waarbij je geen pijn ervaart of zoek hulp.

Pijn bij het vrijen of je intuïtie gebruiken

Pijn bij sex: Over communicatie

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"