Behandeling Erectieproblemen

Erectieproblemen

Had je vroeger meestal goede erecties en gaat dat nu soms anders? Merk je dat je erecties minder krachtig zijn, of dat je je erectie soms plotseling verliest? Misschien heb je dan een erectieprobleem. Het is natuurlijk schrikken als je opeens erectieproblemen krijgt. Want ook jij wil je partner graag verwennen met alle passie die in je is. En je wilt je helemaal man voelen.

Oorzaken Erectieproblemen

Als je erecties verminderen, dan zijn daar meestal oorzaken voor. Het kan zijn dat je erectieprobleem geworteld is in een lichamelijke oorzaak. Bijvoorbeeld suikerziekte of alcoholisme. Als je te veel alcohol hebt gedronken is het niet mogelijk om een goede erectie te krijgen. Bij suikerziekte kunnen kleine haarvaatjes beschadigd raken, en de fijne zenuwuiteinden in je huid. Daardoor kan het moeilijker zijn om een erectie te krijgen, of heb je meer stimulatie nodig dan voorheen om een goede opwinding te bereiken. Ga dan naar een arts.

Maar er kunnen ook psychologische oorzaken zijn, of wellicht heeft het te maken met relatieproblemen, of nare negatieve seksuele ervaringen in het verleden, of wellicht is je vertrouwen geschonden in verband met andere redenen.

Zijn je erectieproblemen lichamelijk of psychologisch van aard?

Hoe weet je nu of je probleem lichamelijk of psychologisch van aard is? Deze vraag is redelijk eenvoudig te beantwoorden. Heb jij goede ochtenderecties? Zo ja, dan is jouw klacht hoogstwaarschijnlijk niet lichamelijk van aard. Met andere woorden: je “apparaat” is in orde. Dan ligt het daar dus niet aan. Bij twijfel, ga natuurlijk altijd even naar een arts.

Als het gaat om psychologische of relationele oorzaken, dan kan je er waarschijnlijk zelf een heleboel aan doen. Vaak nog meer dan bij een lichamelijke oorzaak.

Behandeling erectieproblemen

Als jij denkt dat psychologische of relationele oorzaken een rol spelen bij je erectieprobleem, kom dan bij mij in behandeling. We gaan dan -in gesprek- samen onderzoeken wat precies de oorzaken zijn in jouw geval. Daarna maken we een plan van aanpak en dat gaan we uitvoeren. Onderweg kan het programma bijgesteld worden als dat nodig mocht zijn. Dus kom gewoon bij mij in behandeling.

Stuur me een email met een verzoek om een afspraak. Je bent van harte welkom.

Tot binnenkort,

Drs FreyaJoy Annemarie Tinbergen
Holistisch werkend psycholoog-seksuoloog in Amsterdam

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"