Gaat seks niet? Vind je het niet lekker? Doet het zeer? Misschien heb je wel last van vaginisme of dyspareunie. Dat komt vaker voor en daar heb ik oplossingen voor. 

Ben je af en toe wanhopig omdat je nog steeds niet weet hoe je dit probleem wilt oplossen?

 

Vraag nu om een gratis telefonisch of skype consult

Voor het mogelijk maken van Pijnloze Plezierige Geslachtsgemeenschap

Vraag jij je af of je met mijn hulp je vaginisme of pijn bij seks klacht eindelijk kunt oplossen? Ik heb al zoveel vrouwen met succes geholpen.
Of heb je last van te weinig seksuele opwinding, heb je moeite met klaarkomen, heb je een of meer seksuele trauma's opgelopen, of heb je een afkeer van seks gekregen? Deze klachten zijn bij mij meestal goed oplosbaar, ook als het bij andere hulpverleners nog niet gelukt is.

Bovendien heb ik zelf ook vaginisme meegemaakt en daardoor kan ik anderen met zulke klachten vaak heel goed aan. De meeste mensen die mij bellen voelen zich bij mij goed begrepen en voelen zich al snel op hun gemak.

Mochten we na dit eerste gratis consult beiden vinden dat het nuttig is om verder te praten, dan nodig ik je daarna uit voor een tweede consult waarin we dieper op jouw vragen en wensen en hindernissen ingaan.

Neem zo snel mogelijk contact met mij op. Vul het aanvraagformulier hieronder in en klik op de verzendknop.

Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Drs FreyaJoy Tinbergen
Psycholoog-seksuoloog, lichaamsgericht werkend registertherapeut
ervaringsdeskundige vaginisme

PS: Op 20 maart 2017 begint een speciale groep voor vrouwen (en eventueel hun partners) om plezierige pijnloze geslachtsgemeenschap mogelijk te maken. Dit is het Sexual Empowerment Programma. Er is een selectie om te bepalen of je hier aan mee kunt doen.

Ben je benieuwd of ik je kan helpen? Vul dan het formulier in

 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hieronder kan je lezen wat cliënten zeggen over mijn behandeling

In verband met de gevoeligheid van het onderwerp en de privacy worden alleen voornamen gebruikt, soms een schuilnaam of alleen voorletters.

"Dankzij het programma bij FreyaJoy heb ik mijn vaginisme overwonnen. Van te voren had ik de angst dat het mij niet zou gaan lukken, maar ik had voor mijn gevoel niets te verliezen. Nu is het toch gelukt. Mijn lijf heeft me een waardevolle les geleerd, nl. dat het me iets te vertellen heeft. Te luisteren naar mijn lichaam heeft me veel inzichten gegeven. Niet alleen heb ik daarmee het vaginisme overwonnen, ik sta ook krachtiger in de rest van mijn leven. Ik ben intens dankbaar voor alles wat FreyaJoy me heeft gebracht."

T

"FreyaJoy is goed! Meer woorden heb ik niet nodig om mijn sessies met haar te beschrijven. Waarom ik haar een goede therapeut vindt? Omdat zij trefzeker is in haar aanpak en je razendsnel bij de kern brengt. Elke sessie weer. Je krijgt de expertise van een vrouw die niet alleen ervaringsdeskundig is, maar ook uitermate deskundig en behendig in de diverse methodieken die ze toepast. Ik ben meer dan dankbaar voor alles wat FreyaJoy mij heeft aangereikt en geleerd."

Harriët

"De therapie die ik heb ondergaan bij FreyaJoy was erg helder en duidelijk. FreyaJoy is een kei in je duidelijk maken hoe je gedachten met je aan de haal gaan na een situatie, of welke overtuiging je je hebt aangeleerd die vervolgens veel invloed heeft op jouw "zijn". Zij weet feilloos dit open te leggen en je te leren op een andere manier er tegen aan te kijken. Door deze therapie heb ik meer zelfvertrouwen gerkegen en kan ik beter mijn grenzen aangeven, waardoor ik me veel krachtiger en zelfverzekerder voel. Dank je wel,"

Elma

Veelgestelde vragen

Wat is vaginisme?

Vaginisme is een onwillekeurig aanspannen van de spieren in je bekkenbodem waardoor het (vrijwel) onmogelijk is om iets in de vagina in te brengen. Daardoor is het onmogelijk om geslachtsgemeenschap te hebben. Er is bij vaginisme geen medische oorzaak. Het is een psychosomatische klacht. Er kan natuurlijk wel een medische aanleiding zijn geweest toen het begon. Vrouwen die vaginistisch reageren zijn meestal niet frigide. Zij kunnen op andere manieren vaak wel van seks genieten, hebben orgasmen en kunnen heel vurig zijn tijdens vrijen.

Wat is dyspareunie nu precies?

Dyspareunie is een verzamelnaam voor genitale pijnklachten kort voor, tijdens, of kort na de geslachtsgemeenschap, door niet lichamelijke oorzaken. Het gaat dus om pijn aan of rondom de geslachtsdelen. Ook op andere plaatsen van het lichaam kan pijn ontstaan tijdens seks. Maar dat is geen dyspareunie. Bij dyspareunie gaat het om genitale pijn, niet uitsluitend veroorzaakt door vaginisme of verminderde lubricatie (lubricatie is het vrijkomen van vaginasappen tijdens seksuele opwinding). Natuurlijk kan er ook sprake zijn van medische oorzaken van pijn bij de gemeenschap, maar officieel vallen die klachten niet onder dyspareunie. Dyspareunie is een psychosomatische klacht.

Als de gemeenschap een enkele keer niet lukt, of een enkele keer pijnlijk is, of als het in de beginfase van jullie vrijen nog niet lukt, dan heb je nog geen vaginisme of dyspareunie. Pas als dat telkens weer gebeurt, dan spreken we van vaginisme of dyspareunie..

Waar vindt de therapie plaats?

Je kan op verschillende manieren therapie van mij krijgen:
- op een locatie vlakbij Centraal Station Amsterdam
- Telefonische sessies met skype of met zoom (dat is ook een video-telefoonprogramma). Telefonische sessies met skype of zoom kunnen over de hele wereld plaatsvinden zolang je een computer hebt met internetverbinding, skype en een headset.
- De meesten kiezen voor mijn groepsprogramma.

Wanneer worden de behandelingen gegeven?

De openingstijden van het Centrum voor Seksualiteit zijn kantoordagen van 9.00-18.00 uur. De groep Sexual Empowerment Programma vindt voornamelijk op dinsdagmiddag plaats, en start met een eenmalige meerdaagse onderzoeksgroep van maandag tot en met woensdag.

Voor meer informatie stuur me een bericht via: Contact.

Hoe lang duurt een therapie om vaginisme of dyspareunie op te lossen?

Er zijn grote verschillen. Sommigen zijn met ongeveer 10 sessies al klaar, anderen doen er ongeveer een jaar over, en sommigen hebben jaren nodig vanwege de ingewikkelde problematiek. Dus dat is individueel erg verschillend. Dankzij mijn intensieve sexual empowerment programma kan het wel een stuk sneller gaan. Maar dat hangt ook af van jouw eigen inzet  tijdens je deelname. Niet iedereen is bij mij op de juiste plaats. Indien nodig stuur ik je in de juiste richting.

Kan ik ook in therapie komen als ik geen partner heb?

Ja dat kan vaak wel. Het hangt af van de oorzaken van je seksuele probleem. Dat kan zelfs als je in het verleden steeds relatieproblemen had. Want je kan alvast aan jezelf gaan werken. In sommige onderdelen van de therapie kan het noodzakelijk zijn dat je partner meekomt. Bij sommige oorzaken is het nodig dat de partner altijd mee komt. Dat moeten we dus bespreken. Wil je weten wat voor jou het beste werkt: individueel of samen met je partner in therapie gaan? Vul het formulier op deze pagina aan voor een gratis telefonisch adviesgesprek op afspraak. Luister vooral ook naar je eigen intuïtie. Want ik denk dat je diep van binnen zelf wel weet wat het goede antwoord is.

Wordt deze therapie vergoed door mijn verzekering?

Mijn seksuologische behandeling en lichaamsgerichte psycho-seksuele therapie worden momenteel nog regelmatig gedeeltelijk vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.  Wanneer je je aanmeldt bij mij voor een eerste consult ontvang je automatisch een lijst met verzekeraars die (gedeeltelijk) tot vergoeding overgaan. Informeer ook zelf bij je verzekering of je behandeling bij mij vergoed wordt.

Annuleringsregeling

Als je met mij een sessie afspreekt kan je kosteloos annuleren tot 2 werkdagen voorafgaand aan de afspraak. Daarna ben je toch het hele bedrag verschuldigd.