1-Vaginisme en het verlangen naar seksuele inwijding

Heb jij last van vaginisme? Verlang jij nog steeds naar een goede seksuele inwijding? Het is heel gezond om dat verlangen nog steeds te voelen en ik help je graag om je eigen antwoorden op dit verlangen te vinden. Daarom deze serie artikelen over het verlangen naar seksuele inwijding.

Hindernissen en voorwaarden voor een goede seksuele inwijding

Heb jij steeds gevreeën om aan normen te voldoen? Heb jij steeds gevreeën op de voorwaarden van je partner? Was hij steeds sneller dan jij? Poogde jij je daaraan aan te passen en heeft het niet gewerkt of was de daad pijnlijk en daardoor frustrerend voor je? Ook dat is niet vreemd. Het werkt nooit om te vrijen op de voorwaarden van anderen, of vanwege normen in je hoofd. Voorwaarden van anderen en normen in je hoofd kunnen de realiteit niet veranderen. De realiteit is dat er voorwaarden zijn waaraan de situatie moet voldoen voordat jij tot plezierige en pijnloze geslachtsgemeenschap kunt overgaan. Dwang om sneller of anders te gaan werkt niet en geeft alleen maar problemen. Normdwang verhindert dat je een goede seksuele inwijding kunt ontvangen.

Hoe kan jij een goede seksuele inwijding ontvangen

Vraag jij je af hoe je een goede seksuele inwijding zou kunnen ontvangen? Vergelijk het met een groep mensen die een berg beklimt. Het tempo van de groep wordt nóóit bepaald door de snelste. Integendeel. De snelste wordt vaak achterin geplaatst om de achterhoede erbij te houden. De langzaamste wordt vaak vooraan geplaatst, want zo weten we zeker dat iedereen aankomt op de bestemming. Dat is dus niet voor niets. Hoewel het frustrerend kan zijn voor de snelste om te vertragen is het gevaarlijk voor de groep om het tempo van de snelste aan te houden. Het tempo van de snelste brengt de veiligheid van de groep in gevaar. Voor de snelste bestaat de uitdaging erin om de reis boeiend te houden door aandacht te schenken aan andere processen dan “snel zijn”.

Ook met vrijen werkt dat zo. Het tempo van de snelste brengt jouw veiligheid en welzijn in gevaar, als jij langzamer bent. Als je zijn tempo volgt dan kan jij niet ontspannen, en dan reageer je met vaginisme of dan krijg je last van pijn bij de geslachtsgemeenschap (dyspareunie). Maar als jij jezelf de tijd geeft, en je partner doet dat ook, dan komt het hoogst waarschijnlijk goed.

Voel jij je schuldig omdat je niet aan zijn of jouw eigen seksuele normen kunt voldoen? Lees in het volgende artikel wat het effect van schuldgevoelens is op een seksuele inwijding.

Verder lezen: 2 Het effect van schuldgevoel bij seksuele inwijding/

download nu gratis mijn artikelen
"Tips om je vaginisme op te lossen" en
"Tips ter voorbereiding op het gynaecologisch onderzoek":
download
Schrijf je in op mijn persoonlijke emailtiplijn over vaginisme en dyspareunie en ontvang nog enkele series artikelen over vaginisme.

Check out mijn eboek:
"Zo loste ik mijn vaginisme op"

Wat cliënten over mijn therapie zeggen

Ontvang mijn Vaginismetips

Schrijf je in op mijn emailtiplijn. Vul je naam en e-mail in en ontvang tevens het ebook Vaginismetips

Zo loste ik mijn vaginisme op

Prijs: €47,00,  Bestel hier: Bestel

Voor meer info klik hier: "Zo loste ik mijn vaginisme op"